RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΜΕΑ

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση που λήφθηκε από
το υπ. Παιδείας και η οποία αφορά τον τρόπο της επιστροφής των παιδιών της ειδικής εκπαίδευσης στα θρανία.

Το πρωί της Παρασκευής, 22 Μαΐου, οι γονείς των εν λόγω παιδιών προέβησαν σε διαμαρτυρία έξω από το υπ. Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, το κλίμα ήταν φορτισμένο με αρκετούς από τους γονείς να κλαίνε ζητώντας άμεσα απαντήσεις και κάνοντας λόγο για ρατσισμό. 





Επίτροπος Διοικήσεως: Παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών ΑμεΑ

Η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Στυλιανού Λοττίδη μετά από παράπονο που υπεβλήθη στο Γραφείο της σχετικά με τη φοίτηση Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, μετά την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων, στις 21 Μαΐου, εξέδωσε σχετική έκθεση που αφορά την ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ ημερομηνίας 20 Μαΐου 2020.

Η Επίτροπος, αφού έλαβε υπ’ όψιν της όσα αναφέρονται στο παράπονο, ότι δηλαδή για τη φοίτηση όλων των παιδιών με ειδικές ανάγκες στα σχολεία πληροφορήθηκαν ότι τίθενται ξεχωριστές προϋποθέσεις και διαδικασίες, διαπίστωσε ότι υπάρχει διακριτική μεταχείριση και άρα παραβίαση τόσο των κρατικών υποχρεώσεων που απορρέουν από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, όσο και του περί Ατόμων με Αναπηρίες Νόμου σε συνδυασμό με τον περί Καταπολέμησης των Φυλετικών και Ορισμένων άλλων Διακρίσεων (Επίτροπος) Νόμο.




Η κα Στυλιανού Λοττίδη σημειώνει στην έκθεσή της ότι δεν ελήφθησαν έγκαιρα όλα τα εξατομικευμένα μέτρα στήριξης για να βρίσκονται ήδη τα παιδιά με αναπηρία στο σχολείο, αλλά ότι αντιμετωπίστηκαν με λιγότερη ευνοϊκή μεταχείριση σε σχέση με τα αλλά παιδιά που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με αυτά ενώ συνάμα τους προσετέθη επιπλέον βάρος.

Η Επίτροπος στην έκθεσή της, που κοινοποιείται και στον υπουργό Παιδείας για τις δικές του ενέργειες, εισηγείται να επανεξεταστεί άμεσα η Ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ ημερομηνίας 20 Μαΐου 2020 και να ληφθούν αποφάσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν ευνοϊκότερη μεταχείριση στα παιδιά με αναπηρίες και οι οποίες θα διασφαλίζουν χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση των πρόσβαση όλων των μαθητριών και μαθητών στα σχολεία, χωρίς καμία διάκριση.               24news







ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ - HERACLIS ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)