RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - 400 ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ, ΔΕΝ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΝ

Υπό κατάρρευση βρίσκεται ο κλάδος των γυμναστών εξαιτίας των μέτρων που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, με τους ίδιους να αναφέρουν πως έχουν καταστραφεί. Όπως διευκρίνισε στον «Φ» εκπρόσωπος πρωτοβουλίας για τη στήριξη των χώρων άθλησης και των γυμναστών, Ανδρέας Αριστείδου, κάποιοι επαγγελματίες ήδη έβαλαν λουκέτο στους αθλητικούς χώρους τους, ενώ άλλοι πρόκειται να παραμείνουν άνεργοι. Με σκοπό να ανατρέψει την ολοκληρωτική ισοπέδωση, η εν λόγω πρωτοβουλία προώθησε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Υγείας, την οποία υπογράφουν 164 γυμναστήρια αλλά την υποστηρίζουν πολλαπλάσια, ζητώντας να ακολουθηθεί το παράδειγμα άλλων χωρών και να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα γυμναστήρια. 
 
Όπως εξήγησε ο κ. Αριστείδου, έχουν συσπειρωθεί γύρω στα 400 γυμναστήρια, που ζητούν οικονομική στήριξη από το κράτος και επαναλειτουργία του κλάδου κατά τη δεύτερη φάση χαλάρωσης των μέτρων. «Από αυτά τα γυμναστήρια προκύπτουν 5.000 άνεργοι γυμναστές», σημείωσε, και εκτίμησε ότι θα είναι χιλιάδες εκείνοι που θα μείνουν χωρίς εργασία. «Ενδεικτικά, υπήρχε γυμναστήριο με 30 εργαζόμενους και πλέον σκοπεύει να κρατήσει τους πέντε. Ταυτόχρονα, άλλοι γυμναστές ξεκίνησαν ήδη να κλείνουν τους χώρους τους, καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και να καλύψουν τα έξοδά τους. Μας έχει καταστρέψει η περίοδος που διανύουμε, τόσο εμάς όσο και τις σχολές πολεμικών τεχνών και χορού».
 
Πρέπει να μπορέσουν, είπε, να εργαστούν σιγά-σιγά καθώς και να λάβουν άδεια για προσωπική γυμναστική σε κλειστό χώρο. «Έχουμε χάσει τους μήνες αιχμής, τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο, οι οποίοι αποτελούν το 70% των εσόδων μας». Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι η εν λόγω περίοδος είναι εκείνη που τα γυμναστήρια προσλαμβάνουν και έκτακτους γυμναστές, ενώ αντιθέτως από τον Ιούλιο και έπειτα πέφτει ο ρυθμός των εργασιών τους και η προσέλευση του κόσμου. «Ο Αύγουστος είναι πάντοτε νεκρός μήνας. Στην πραγματικότητα είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από τα ξενοδοχεία». Ο κ. Αριστείδου υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί σχέδιο και να ληφθούν μέτρα για τη λειτουργία των χώρων άθλησης, όχι μόνο για να καταφέρουν να επιβιώσουν, αλλά και για να βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περίπτωση που επανέλθει η πανδημία το φθινόπωρο. philenews