RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΟΙ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΩΝ & ΦΟΥΡΝΩΝ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Πώς θα λειτουργήσουν οι υπεραγορές και τα καταστήματα
που παραμένουν ανοιχτά αυτή την περίοδο; 
Σε ότι αφορά τις υπεραγορές σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή (17/4) και αύριο, Μεγάλο Σάββατο (18/4) θα λειτουργήσουν μέχρι τις 8 το βράδυ όπου υποχρεούνται να κλείσουν με βάση το διάταγμα του Υπουργού Υγείας.
Όπως ανέφερε στο 24news ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, Ανδρέας Χατζηαδάμου οι υπεραγορές θα είναι κλειστές την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Την Τρίτη του Πάσχα οι υπεραγορές θα λειτουργήσουν κανονικά.
Σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργού Υγείας, περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διάταγμα (Αρ.16) του 2020 απαγορεύεται η λειτουργία όλων των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου κατά τη 19η Απριλίου 2020 (Κυριακή του Πάσχα) και την 20ή Απριλίου (Δευτέρα του Πάσχα) περιλαμβανομένων των υπηρεσιών ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου.
Ανοιχτά θα παραμείνουν:
(i) τα περίπτερα,
(ii) οι καφετέριες, καφενεία, μπαρ, εστιατόρια και όλες οι επιχειρήσεις εστίασης οι οποίες δύνανται να παρέχουν μόνο υπηρεσίες κατ’ οίκον παράδοσης και υπηρεσίες ταχείας εξυπηρέτησης από το παράθυρο
Tην Δευτέρα του Πάσχα (20/4) τα αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία θα είναι ανοιχτά.
Επιβάλλονται μέτρα προστασίας
Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ή/και διαχειριστές των υπεραγορών, αρτοποιείων, φρουταγορών, περιπτέρων, μίνι μάρκετς, κρεοπωλείων, ιχθυοπωλείων, παντοπωλείων, ζαχαροπλαστείων, καβών και όλες οι άλλες υπηρεσίες παρασκευής τροφίμων και ποτών, οφείλουν να παρέχουν μάσκες προστασίας και γάντια στους εργαζόμενούς τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Νοείται ότι, απαγορεύεται η διακίνηση των εργαζομένων και προμηθευτών εντός των υπό αναφορά επιχειρήσεων χωρίς τη χρήση μασκών προστασίας και γαντιών.24news