RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΦΙΑΛΗ ΣΕ ΑΤΜ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Σε συναγερμό βρίσκονται από το πρωί οι Αρχές,
μετά από πληροφορία για ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε έξω από Τράπεζα στην λεωφόρο Στροβόλου, στην Λακατάμια.
Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για φιάλη υγραερίου που βρίσκεται κοντά στην ΑΤΜ της Τράπεζας.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΦΙΑΛΗ ΚΑΙ ΛΑΣΤΙΧΟ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ "ΕΥΚΟΛΟΣ" ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΤΟ ΑΤΜ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ


Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η Πυροσβεστική, ενώ κλήθηκε και πυροτεχνουργός.
Επίσης στο σημείο υπάρχει και ασθενοφόρο.

Σημειώνεται ότι επικρατεί αναστάτωση στην περιοχή, τόσο από τους οδηγούς, όσο και από πολίτες που βρίσκονταν είτε στα σπίτια τους είτε σε καταστήματα και κλήθηκαν να απομακρυνθούν.
Θυμίζουμε ότι οι δρόμοι από τον κυκλικό κόμβο της υπεραγοράς ΜΕΤΡΟ μέχρι τα φώτα τροχαίας του Αγίου Στυλιανού, έχουν κλείσει για την κυκλοφορία.
Οι εξετάσεις, της Αστυνομίας συνεχίζονται.24news 


Πώς κάνουν τις «ενέσεις» αερίου στα ΑΤΜ

Η μέθοδος Plofkraak χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από Ρουμάνους διαρρήκτες σε ΑΤΜ, καθώς είχαν διακρίνει πως είναι μικρότερο ρίσκο από το να χτυπούν μέσα σε τράπεζα. Τη μέθοδο αυτή φαίνεται πως αντιγράφουν πλέον και άλλοι ληστές.

Οι δράστες συνδέουν φιάλες υγραερίου με λάστιχα ποτίσματος ή άλλα ειδικά λάστιχα. Τοποθετούν τη μία άκρη του λάστιχου μέσα στη σχισμή του ΑΤΜ από την οποία βγαίνουν τα χρήματα. Η άλλη άκρη είναι συνδεδεμένη με την μπουκάλα.

Στη συνέχεια, ανοίγουν τη στρόφιγγα του αερίου και το διοχετεύουν στο εσωτερικό του ΑΤΜ. Τελευταίο βήμα τους είναι να προκαλέσουν έκρηξη, συνήθως με ηλεκτρικά καλώδια που έχουν κολλήσει στο λάστιχο και τα οποία έχουν γυμνωθεί στις άκρες τους. Η ανάφλεξη που προκαλείται μέσω των καλωδίων (με τη βοήθεια μπαταρίας) έχει ως αποτέλεσμα την έκρηξη.
Πηγή: iefimerida.gr



ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)