RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ - ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Εν αναμονή του ψυχρού μετώπου κακοκαιρίας

Καλησπέρα και πάλι φίλοι μου με την ενημέρωση να είναι συνεχής σήμερα.
Ο καιρός στην περιοχή μας είναι νεφελώδης με διάσπαρτες βροχές στο νησί με τις περισσότερες βροχές να είναι μέσα στη θάλασσα λόγω και των μετώπων κακοκαιρίας που υπάρχουν.
Στο χάρτη 2 που σας ετοίμασα που είναι το ραντάρ βροχής από το windy.com βλέπετε και που σημειώνονται οι περισσότερες βροχές.
Το θερμό μέτωπο έχει φύγει πιο βόρεια μας και ακολουθεί το ψυχρό μέτωπο από τα δυτικά μας.
Μέχρι στιγμής με τη θέση του χαμηλού στα Δωδεκάνησα αλλά και την θέση του ψυχρού μετώπου η Κύπρος δέχεται τις τελευταίες ώρες το πέρασμα του θερμού μετώπου με θερμό άνεμο για αυτό και δεν μπορούσαν χιόνια να πέφτουν πάνω στο Τρόοδος. Με βάση το ρεύμα αέρα που σας παρουσιάζω έτσι κινούνται οι νεφώσεις με τις βροχές.

Γύρω στις 23:00 το βράδυ(εικόνα 3) όμως αναμένεται να ξεκινήσει το πέρασμα του το ψυχρό μετώπο με γενικευμένες και έντονες βροχοπτώσεις αλλά και χιόνια στο Τρόοδος.
Περιμένουμε το έντονο πέρασμα αυτής της διαταραχής με πολλές βροχές που στα δυτικά-νότια και ορεινά θα είναι και οι περισσότερες ποσότητες λόγω και ορογραφικών βροχών.
Πολλές βροχές με προβλήματα πλημμυρών λόγω συσσώρευσης νερού στο δρόμο..

Το πέρασμα του ψυχρού μετώπου ακολουθεί ψυχρός άνεμος με πτώση θερμοκρασίας.
Μέσα στη θάλασσα ενδεχόμενο εμφάνισης υδροστρόβιλων.
.
Στο Τρόοδος η χιονόπτωση θα είναι έντονη και πυκνή.
Χιόνια θα πέφτουν από τα 1450 μέτρα και πάνω με χιονόστρωση από τα 1600 μέτρα και πάνω ενώ προς αυγινές ώρες Τρίτης χιόνια μέχρι τα 1200 μέτρα με χιονόστρωση από 1350-1400 μέτρα και πάνω.

Οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί έως θυελλώδης..
Αύριο Τρίτη αν και θα έχουμε άνεμο δεν θα είναι όπως σήμερα Δευτέρα. Εξασθενούν κάπως.
Το χαμηλό βαρομετρικό την Τρίτη θα βρίσκεται δυτικά μας πιο κοντά σε εμάς και έτσι συνεχίζεται ο άστατος καιρός με βροχές αι καταιγίδες αλλά και χιόνια από 1350-1400 μέτρα και πάνω. Θα μας επηρεάζει το συνεσφιγμένο μέτωπο του χαμηλού μετά από την σύσφιξη του θερμού με ψυχρού μετώπου.
Την Τετάρτη αναμένονται βροχές με τάση εξασθένησης ενώ Πέμπτη και Παρασκευή πέφτει η θερμοκρασία και ο καιρός θα είναι ψυχρός.
Αν θα βγάλει φαινόμενο βροχής θα έχουμε λίγα παροδικά χιόνια και τοπικά έως 700 μέτρα.





ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)