RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ

Χαμηλό βαρομετρικό με μέτωπα κακοκαιρίας
φέρνει αρκετές βροχές στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες-Συνεχείς καταβάσεις ψυχρών αερίων μαζών με χαμηλά βαρομετρικά συνεχίζονται και τις επόμενες 10 ημέρες
Καλησπέρα φίλοι μου
Σφήνα υψηλών πιέσεων έχει ανηφορίσει αρκετά βόρεια με αποτέλεσμα να ευννοεί σε ψυχρό αυλώνα να κατηφορίσει νοτιότερα προς ανατολική-νοτιοανατολική Ευρώπη δημιουργώντας χαμηλό βαρομετρικό δυτικά της Κύπρου τις επόμενες ώρες της Τετάρτης.
Όμως ο ομφάλιος λώρος ψυχρών αερίων μαζών αποκόπτεται με αποκομμένη ψυχρή λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα και χαμηλό βαρομετρικό το οποίο το χαμηλό θα συνοδεύεται από μέτωπα κακοκαιρίας θα επηρεάζουν την Κύπρο με βροχές και χιόνια μέχρι και Σάββατο μεσημέρι 4 Ιανουαρίου.
Λόγω της αποκοπής εκφυλίζεται το ψυχρό ρεύμα προς την περιοχή μας. Αν δεν υπήρχε αποκοπή και ερχότανε ώς αυλώνας πάνω στην δική μας περιοχή η πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες 2 ημέρες θα ήταν περισσότερη και πιο αισθητή.

Το καιρικό μενού θα περιλαμβάνει βροχές σε όλη την Κύπρο ελαφράς έως μέτριας έντασης με κάποια παροδικά και τοπικά ξεσπάσματα σε μορφή μπόρας-καταιγίδας.
Μπόρες και καταιγίδες κυρίως προς Παρασκευή.
Μικρό ενδεχομενο αλλά υπάρχει μέσα από εκδήλωση καταιγίδας θα πέφτει και μικρού διαμετρήματος χαλάζι.

Οι βροχές θα ξεκινήσουν σταδιακά τις επόμενες ώρες Τετάρτης προς Πέμπτη και περίπου μετά το μεσημέρι Πέμπτης προς βράδυ αναμένεται πέρασμα θερμού μετώπου με πιο εκτεταμμένες βροχές που τοπικά θα είναι παρατεταμμένες.
Έρχεται ρεύμα αέρα με αυξημένη υγρασία από τα νότια θα βρίσκει εμπόδιο την οροσειρά με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν ορογραφικές βροχές περίπου στις περιοχές που σας παρουσιάζω στο χάρτη.
Οι περισσότερες βροχές θα είναι από απόγευμα Πέμπτης και μετά προς Παρασκευή.

Πάνω στο Τρόοδος θα σημειώνεται χιονόπτωση που την Πέμπτη τα χιόνια μέχρι και 1400-1500 μέτρα υψόμετρο(θα εναλλάσσεται με χιονόνερο σε ορεινές περιοχές) ενώ την Παρασκευή 3/1 εισέρχεται ψυχρό ρεύμα αέρα στην περιοχή μας με πτώση θερμοκρασίας και τα χιόνια σε κάποια φάση να έχουν την τάση να κατεβούν μέχρι τα 1150 μέτρα με χιονόστρωση από τα 1350-1400 μέτρα και πάνω.
Παρασκευή 3 Ιανουαρίου συνεχίζεται ο άστατος καιρός με βροχές-καταιγίδες και χιόνια με πέρασμα ψυχρού μετώπου που ταυτόχρονα θα ρίξει την θερμοκρασία.
Μέγιστες θερμοκρασίες Πέμπτη έως 17 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια ενώ πάνω στα ορεινά 4-8 βαθμούς. Στο Τρόοδος στον 1 βαθμό.
Μέγιστες θερμοκρασίες Παρασκευή έως 15 βαθμούς στο εσωτερικό και 16-17 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά 2-7 βαθμούς και πάνω στο Τρόοδος στο 1 βαθμό κάτω από το μηδέν.
Σε περιοχές που θα είναι νεφελώδης ο καιρός με βροχές θα είναι πιο χαμηλή η θερμοκρασία και θα επικρατεί ψυχρός καιρός.

Άνεμοι 2-4 μποφόρ και σε περιοχές που εκδηλώνεται καταιγίδα σε ενίσχυση ο άνεμος στα 5-6 μποφόρ.
Πέμπτη Ανατολικοί-Νοτιοανατολικοί και από βραδινές ώρες σε Νοτιάδες.
Παρασκευή Νότιοι-Νοτιοδυτικοί.

Μέχρι νωρίς το μεσημέρι Σαββάτου αναμένεται άστατος καιρός ενώ μετά ακολουθεί βελτίωση.
Νέο χαμηλό βαρομετρικό με βροχές-χιόνια και πτώση θερμοκρασίας φαίνεται το διάστημα 6-8 Ιανουαρίου.
Φαίνεται να έχει κέφια ο Ιανουάριος ώστε να συνεχίσει το βροχερό καιρικό σκηνικό του Δεκέμβρη. Θα προσπαθήσω σύντομα να σας δώσω μια τάση για όλο το μήνα.











ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)