RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ Ο ΤΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ


«Από τη μελέτη της υπόθεσης είμαι της άποψης ότι εμπλοκή

του κατηγορούμενου στην υπόθεση είναι πέρα για πέρα βέβαιη».

Αυτό είναι, με βάση αντίγραφο εγγράφου που κατέχει ο «Φ», το συμπέρασμα του ανακριτή της υπόθεσης που αφορά καταγγελίες εναντίον του τέως βουλευτή του ΔΗΣΥ Πρόδρομου Προδρόμου.
Ο ανακριτής αναφέρει επίσης τα εξής: «Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος από τις 7/3/2013 ανέλαβε βουλευτής. Ενόψει των πιο πάνω και ενόψει του γεγονότος ότι ο κατηγορούμενος είναι βουλευτής, άποψη μου είναι όπως η υπόθεση διαβιβασθεί στο γραφείο του Έντιμου Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για να αποφασίσει την ποινική ή μη ποινική δίωξη του κατηγορουμένου».

Τα όσα καταγράφονται από τον ανακριτή φαίνεται να υιοθετούνται και από ανωτέρους του και σε σχετικό έγγραφο της Αστυνομίας αναφέρεται ότι: «Με βάση τα πιο πάνω, είμαι της άποψης ότι ο κατηγορούμενος δύναται να διωχθεί εάν και εφόσον εξασφαλιστεί η άδεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου όπως προβλέπεται από το άρθρο 83 του Συντάγματος για άρση της ασυλίας του».

Σημειώνεται πως, σε κάποιο στάδιο της υπόθεσης ο κ. Προδρόμου δεν ήταν καν βουλευτής, αλλά και πάλι η υπόθεση δεν προχώρησε.
Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, στις 18/2/2012, η παραπονούμενη η οποία διατηρούσε λογαριασμό στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης facebook κατήγγειλε ότι υπήρχαν δύο λογαριασμοί/προφίλ με το όνομα και τη φωτογραφία της, τους οποίους δεν δημιούργησε η ίδια.

Η παραπονούμενη κατήγγειλε ότι πληροφορήθηκε μέσω τρίτων προσώπων ότι δημιουργήθηκαν πλαστοί λογαριασμοί με το όνομά της και ότι υπήρχαν δημοσιευμένες φωτογραφίες της. Η δημιουργία των πιο πάνω λογαριασμών έγιναν με τη χρήση πλαστών ηλεκτρονικών διευθύνσεων. Η ίδια εξέφρασε υποψίες εναντίον του κ. Προδρόμου.

Ύστερα από τις καταγγελίες άρχισε η διερεύνηση της υπόθεσης και οι έρευνες κατέληξαν στον κ. Προδρόμου με τον οποίο η παραπονούμενη σχετίζονταν. Σε σχετικό έγγραφο της Αστυνομίας αναφέρεται ότι η υπόθεση αφορά τα ακόλουθα αδικήματα:

-Πλαστογραφία σχετιζόμενη με Ηλεκτρονικό Υπολογιστή κατά παράβαση του άρθρου 9 του Ν.22(111)2004 και τον «Περί Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κατά παράβαση του άρθρου 26(ε) του Ν.138(1)2001.
Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται πως τα πιο πάνω αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών Ιούνιος 2011 έως και τον Φεβρουάριο του 2012 στην επαρχία Λευκωσίας.

Σημειώνεται, ότι η Αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών κατόπιν διατάγματος αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, διεπίστωσε ότι το ένα από τα τρία ip address που χρησιμοποιήθηκε ανήκει στον κ. Προδρόμου ενώ τα άλλα δύο σε δύο εταιρείες. Σε μια από τις εταιρείες που ερευνήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το ip address της είχε χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση στους πλαστούς λογαριασμούς.
Εξάλλου, στον υπολογιστή του κ. Προδρόμου που παρελήφθη και εξετάστηκε από τους ανακριτές  εντοπίστηκαν τέσσερις φωτογραφίες της παραπονούμενης που είχαν αποσταλεί από έναν από τους μάρτυρες στην υπόθεση. Οι εν λόγω φωτογραφίες εντοπίστηκαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του κ. Προδρόμου. Επίσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του εντοπίστηκε ένα αίτημα φιλίας από έναν από τους πλαστούς λογαριασμούς στο facebook.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται επίσης, πως μέρος του ονόματος των πλαστών λογαριασμών στο facebook έφερε το χαϊδευτικό όνομα της παραπονούμενης το οποίο, σύμφωνα με την παραπονούμενη, οι μόνοι που το γνωρίζουν είναι η αδελφή της και ο κ. Προδρόμου.

Δεν αποσύρει η Εισαγγελία

Την επιθυμία της να αποσύρει την καταγγελία εναντίον του Πρόδρομου Προδρόμου εξέφρασε σε επικοινωνία της με την Αστυνομία η κοπέλα από τη Λάρνακα, σύμφωνα με ψεσινό δημοσίευμα της ενημερωτικής πύλης TothemaOnline. Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι και η Γενική Εισαγγελία πιθανόν να είναι ενήμερη για την πρόθεση της κοπέλας. Ωστόσο, πληροφορίες του «Φ» από τη Νομική Υπηρεσία αναφέρουν ότι δεν επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα και ότι η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται κανονικά.

Είδαν κίνητρα

Ο κ. Προδρόμου, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε κίνητρο να προβεί στη δημιουργία πλαστών λογαριασμών (πικρία για την παραπονούμενη κ.λπ.). Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης ελήφθησαν 21 καταθέσεις, τόσον από φίλους του κ. Προδρόμου όσον και από φίλους της παραπονουμένης. Όπως αναμενόταν, κάποιοι με την κατάθεση τους στήριξαν τη μία πλευρά και κάποιοι την άλλη. Τελικά, η Αστυνομία έκρινε ότι υπάρχει υπόθεση.

Ουδέν σχόλιον από τον Πρ. Προδρόμου

Κληθείς από τον «Φ» να σχολιάσει τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Προδρόμου περιορίστηκε να αναφέρει, «ουδέν σχόλιο». Σημειώνεται πως όταν εκλήθη για κατάθεση, δήλωσε αθώος.
Πάντως, ο κ. Προδρόμου φέρεται να μην θέλει να προβεί σε δηλώσεις από τη στιγμή που η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα, αφού τυχόν οποιαδήποτε αναφορά μπορεί να εκληφθεί ως προσπάθεια παρέμβασης στο έργο του Κώστα Κληρίδη.

Ύστερα από τη δημοσιοποίηση του θέματος και την ανάρτηση του σε ιστοσελίδα, παρενέβη η Νομική Υπηρεσία η οποία επιβεβαίωσε ότι διαβιβάστηκε αστυνομικός φάκελος διά χειρός στον τέως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, ενώ παρατήρησε πως ο φάκελος δεν εντοπίστηκε στα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας και δόθηκαν οδηγίες για τη δημιουργία υποκατάστατου φακέλου και έρευνας για την απώλεια του φακέλου.

Χθες η Νομική Υπηρεσία επανήλθε και με ανακοίνωση της γνωστοποίησε πως «ο απολεσθείς αστυνομικός φάκελος σχετικά με τη διερευνώμενη καταγγελία εναντίον πολιτικού προσώπου για ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων μέσω του διαδικτύου εντοπίστηκε σήμερα σε χώρο εντός της Νομικής Υπηρεσίας όπου δεν εδικαιολογείτο να ευρίσκεται».

Από πλευράς του ο παυθείς Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Ρίκκος Ερωτοκρίτου, με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και σχολιάζοντας την αναφορά για απώλεια του αστυνομικού φακέλου της υπόθεσης, ανέφερε, πως πριν αποχωρήσει παρέδωσε όλους τους φακέλους που ήταν χρεωμένοι σε εκείνον ή στο γραφείο του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, i-eidisi.com













ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66   
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)