RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

ΠΩΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ

Έγινε γνωστό ότι στις 27/11/2019 αποφυλακίστηκε ο
Ιωάννης Κυριακίδης, ο οποίος ήταν ο πρώτος πολίτης στην Κύπρο, που καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία, μετά από εμπλοκή του σε θανατηφόρο τροχαίο.
Θυμίζουμε ότι ο Κυριακίδης, είχε παρασύρει στον θάνατο τον Οκτώβριο του 2015, τον 25χρονο τότε, Στέφανο Γεωργίου και καταδικάστηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017 σε έξι χρόνια φυλάκισης, αφού κρίθηκε ένοχος στις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, οδήγησης υπό την επήρεια κοκαΐνης και οδήγηση με ταχύτητα δυνάμενη να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή.
Ο Κυριακίδης βρίσκεται εκτός των Κεντρικών Φυλακών μετά από αίτημα για αποφυλάκιση επ’ αδεία (Parole).
Το 24news, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Ποινικολόγο και Αντιπρόεδρο του συνδέσμου Προστασίας Δικαιωμάτων Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων, Γιάννη Πολυχρόνη, προσπαθεί να εξηγήσει πώς αποφυλακίστηκε ο Κυριακίδης, προτού εκτίσει ολόκληρη την ποινή που του επιβλήθηκε.
Ο καταδικασθέντας, αιτήθηκε μέσω του Συμβουλίου Αποφυλάκισης Κρατουμένων Επ'Αδεία την αποφυλάκισή του. Δικαίωμα υποβολής αίτησης στον εν λόγω Συμβούλιο, έχουν κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί πέραν των 2 χρόνων φυλάκισης και έχουν εκτίσει το ήμισυ της ποινής φυλάκισής, που τους επέβαλε το Δικαστήριο. Για ισοβίτες όσοι έχουν 1 καταδίκη σε ισόβια όταν συμπληρώσουν 12 χρόνια όσοι έχουν πέραν του ενός ισοβίων 2 ισόβια και άνω όταν εκτίσουν 25 χρόνια φυλάκισης.

Το Συμβούλιο Αποφυλάκισης Κρατουμένων Επ’ Αδεία, ενέκρινε την αίτηση του Κυριακίδη, ώστε να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του εκτός των Κεντρικών Φυλακών.
Όπως μας εξηγήθηκε από τον κ. Πολυχρόνη, στον κρατούμενο που αποφυλακίζεται Επ' Αδεία, επιβάλλονται όροι και βρίσκεται υπό επιτήρηση από Parole Officer, που τον επιβλέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Μάλιστα, ο επιτηρητής, υποβάλλει τον κρατούμενο σε διάφορους ξαφνικούς ελέγχους (π.χ. νάρκοτεστ), οι οποίοι αρκετές φορές εξαρτώνται από τα αδικήματα που διέπραξε ο καταδικασθέντας, προτού καταδικασθεί. Επιπλέον, ελέγχονται οι συναναστροφές του κρατούμενου, από το οικογενειακό, φιλικό ή εργασιακό περιβάλλον.
Ακόμα, ο αποφυλακισθέντας, μέχρι την έκτιση της ποινής του, είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται και να υπογράφει σε Αστυνομικό Σταθμό που καθορίζεται και να παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.
Όλα τα πιο πάνω, επιβάλλονται για σκοπούς μείωσης του κινδύνου υποτροπής του κρατουμένου.
Εάν παραβεί οποιονδήποτε όρο ή διαπράξει εκ νέου κάποιο αδίκημα ο Αιτητής, τότε το Συμβούλιο Αποφυλάκισης Κρατουμένων Επ’ Αδεία, έχει την εξουσία να ανακαλέσει την απόφασή του και ο αποφυλακισθέντας να επιστρέψει στις Κεντρικές Φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:





ΤΟ ΠΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ HOTDOGS ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ - ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66 ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟ. 


ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66   

(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)