RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ

Δώδεκα χρόνια μετά το δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 22χρονου οδηγού αυτοκινήτου, το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε τελεσίδικη απόφαση κρίνοντας πως οι τοπικές Αρχές, στην προκειμένη περίπτωση το Κοινοτικό Συμβούλιο Παλιομετόχου, δεν είχε ευθύνη για τον άδικο χαμό του νεαρού. 
 
Ενώπιον του Δικαστηρίου προσέφυγαν οι διαχειριστές της περιουσίας του 22χρονου αξιώνοντας αποζημιώσεις από το εναγόμενο Κοινοτικό Συμβούλιο, υποστηρίζοντας ότι το δυστύχημα, που είχε τραγικό αποτέλεσμα, οφειλόταν στην επικινδυνότητα του δρόμου όπου συνέβη και ο οποίος ήταν υπό την ευθύνη των τοπικών Αρχών. Πρωτόδικα, το 2013, η αγωγή απορρίφθηκε και η υπόθεση ήχθη ενώπιον του Εφετείου. 
 
Σύμφωνα με τα γεγονότα, το δυστύχημα συνέβη το βράδυ της 10ης Ιουνίου 2007, στην προέκταση της οδού Παναγίας των Παίδων στο Παλιομέτοχο με κατεύθυνση προς το πεδίο βολής. Σε κάποιο σημείο, όπου ο δρόμος σχηματίζει αριστερή στροφή, σύμφωνα με την πορεία που ακολουθούσε ο αποβιώσας, και είναι λίγο κατηφορικός, χωρίς να γίνει χρήση φρένων, ξέφυγε της πορείας του δεξιά, πέρασε από το χωμάτινο παγκέτο, το οποίο είχε επίσης κατηφορική κλίση, και αφού ανατράπηκε κτύπησε με το μπροστινό του μέρος σε χαράδρα βάθους 5 μέτρων. Το αποτέλεσμα ήταν ο θάνατος του 22χρονου συνεπεία πολυτραυματισμού. Ήταν εύρημα του δικαστηρίου ότι κατά τον ουσιώδη χρόνο του δυστυχήματος στο σημείο του δυστυχήματος δεν υπήρχε οδικός φωτισμός, ούτε φωσφορούχα σήματα και κιγκλιδώματα στο σημείο της στροφής.
 
Το Εφετείο, αφού μελέτησε τα ενώπιόν του δεδομένα, έκρινε πως δεν υπήρχε περιθώριο ανατροπής της πρωτόδικης απόφασης. Όπως επί του προκειμένου σημειώνεται στην απόφαση, «με δεδομένο το εύρημα του πρωτόδικου δικαστηρίου ως προς την κλίση της εν λόγω στροφής (20 μοίρες), προκύπτει αβίαστα ότι η συγκεκριμένη κατάσταση πραγμάτων επί του επίδικου δρόμου δεν συνιστούσε εγγενή κίνδυνο και βεβαίως ούτε και εύλογα προβλεπτή επικινδυνότητα, ούτως ώστε να ενεργοποιείτο και ανάλογη υποχρέωση επιμέλειας των εφεσιβλήτων (σ.σ. του Κοινοτικού Συμβουλίου), προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση εύλογα προβλέψιμης ζημιάς για πρόσωπα τα οποία χρησιμοποιούν, υπό κανονικές συνθήκες, τον δρόμο». philenews ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:






ΤΟ ΠΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ HOTDOGS ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ - ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66 ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟ. 


ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66   

(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)