RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

ΚΥΠΡΟΣ - ΣΗΜΕΡΑ "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ" ΑΥΡΙΟ ΧΕΙΜΩΝΑΣ - ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

Ελαφρώς θερμές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή
μας που ωστόσο, θα εξασθενήσουν μέχρι την Παρασκευή. Το καιρικό σκηνικό που θα επικρατήσει μέχρι και την Πέμπτη είναι μικρή άνοδος της θερμοκρασίας – όχι όμως κάτι ακραίο- με τη θερμοκρασία να πέφτει και να έχουμε δροσερό έως ψυχρό κλίμα κατά τις βραδινές και πρωινές ώρες.
Την Πέμπτη οι καιρικές συνθήκες θα είναι είναι καλές. Θα επικρατεί ηλιοφάνεια με παροδικές τοπικές νεφώσεις.
Ελάχιστες θερμοκρασίες Πέμπτη στους 11-13 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 14-16 βαθμούς στα παράλια και στους 5-8 βαθμούς στα ορεινά(5 βαθμοί πάνω στο Τρόοδος).
Μέγιστες θερμοκρασίες από 26 έως 28 βαθμούς στο εσωτερικό, έως 26 βαθμούς στα παράλια και από 14 έως 21 βαθμούς στα ορεινά.

Βραδινές ώρες στους 14-16 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 16-18 βαθμούς στα παράλια και 7-10 βαθμούς στα ορεινά.
Άνεμοι 1 έως 3 μποφόρ κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, ενώ το μεσημέρι προς απόγευμα θα έχουμε ανέμους έως και 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια Λεμεσού-Λάρνακας-Αμμοχώστου και στα βορειοδυτικά. Κατεύθυνση Βορειοδυτικοί και Νότιοδυτικοί στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια.
Από Παρασκευή 1 Νοεμβρίου φαίνεται να ξεκινά μια αλλαγή στο καιρικό της Κύπρου με τις βροχές να επανέρχονται και πάμε να δούμε αναλυτικά την όλη κατάσταση.
Εκτεταμένο πεδίο χαμηλών πιέσεων στον Αντλαντικό με χαμηλά βαρομετρικά και με τον άνεμο να γυρίζει ανάποδα με βάση τους δείκτες ενός ρολογιού αλλά και τον Αζορικό αντικυκλώνα στα δυτικά της Ισπανίας άνοιξαν διάδρομο ανάβασης θερμού ρεύματος αέρα προς Δυτική Ευρώπη που αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σπρώχνει τον αντικυκλώνα αλλά και τον αυλώνα ψυχρών αερίων μαζών ανατολικότερα.

Ο ψυχρός αυλώνας με την ανατολική του πορεία που συνοδεύεται με ψυχρό μέτωπο εκτοπίζουν και εξασθενούν τις ελαφρώς θερμές αέριες μάζες που παρατηρούνται στην ατμόσφαιρα της Κύπρου και έτσι η θερμοκρασία θα ξεκινήσει να σημειώνει σταδιακά πτώση.
Με βάση αυτά που έχω πει μέχρι τώρα δροσερές έως λίγο ψυχρές αέριες μάζες εισχωρούν σε Μεσόγειο και στην περιοχή μας που σε συνδυασμό με χαμηλά βαρομετρικά(στην περιοχή μας θα παρατηρηθεί αβαθές χαμηλό) και μετωπικές υφέσεις σκάφη αναμένεται να αλλάξουν το καιρικό σκηνικό Παρασκευή μέχρι και Κυριακή 1-3 Νοεμβρίου με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους και κατά τόπους. Θα υπάρχουν και διαστήματα που δεν θα παρατηρούνται βροχές.
Για αυτές τις ημέρες θα παρατηρούνται κάποια περάσματα βροχών κατά τι διάρκεια μέρας και νύχτας χωρίς να βρέχει συνεχόμενα.
Όμως με βάση τα τελευταία στοιχεία φαίνεται πως την επόμενη εβδομάδα αν δεν αλλάξει κάτι θα επανέλθουν οι θερμές αέριες μάζες κυρίως από την Τρίτη 5/11 μέχρι την Παρασκευή 8/11 (αυτό σαν πρώτη φάση γιατί είναι νωρίς να πω κάτι για πιο μετά). Πιθανόν να παρατηρηθούν αλλαγές με βροχές προς το τέλος του 1 δεκαημέρου του Νοέμβρη.

Γιατί όμως φαίνεται αυτό το σενάριο θερμών αερίων μαζών;

Φαίνεται ότι και πάλι τα χαμηλά βαρομετρικά του Ατλαντικού παίρνουν το πάνω χέρι και αφήνουν τον Αζορικό Αντικυκλώνα να ανηφορίσει στα βορειότερα τμήματα της Ευρώπης.

Εκεί όπου βρίσκονται οι αντικυκλώνες ο ένας σε βορειοανατολική Αμερική και ο άλλος δυτικά της Ισπανίας με βάση τον άνεμο που γυρίζει με βάση τους δείκτες ενός ρολογιού θα αφήσουν σε ψυχρό ρεύμα αέρα να κατηφορίσει νοτιότερα.
Τις επόμενες ημέρες θα παρατηρείται μια συνεχή κατάβαση ψυχρών αερίων μαζών δηλαδή ψυχρού αυλώνα από τα βόρεια προς τα νότια και θα εκτείνεται μέχρι και Ιβηρική Χερσόνησο-Ισπανία. Θα έχουμε ενα εκτεταμμένο πεδίο χαμηλών πιέσεων από Δυτική σε Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη με την μύτη του αυλώνα σε Ισπανία που όλη αυτή η φάση θα στέλνει στην Κύπρο θερμό ρεύμα αέρα και έτσι να έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας την επόμενη εβδομάδα.
Ο αντικυκλώνας που βρίσκεται σε κεντρική Ευρώπη αυτές τις ημέρες και θα μας ευνοήσει για 2-3 ημέρες θα εκτοπιστεί πολύ πιο ανατολικά.
Μετά από ένα παρατεταμένο βροχερό διάστημα είναι λογικό να υπάρξουν διαλείμματα στον καιρό με καλές καιρικές συνθήκες. Ευκαιρία να βγουν και τα μανιτάρια!
Αύριο Πέμπτη θα βγει και πιο αναλυτικό δελτίο για το Σάββατο και την Κυριακή ώστε να έχετε μια εικόνα και να προγραμματιστείτε αναλόγως με τις εκδηλώσεις που έχετε! primetime .

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:







ΤΟ ΠΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ HOTDOGS ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ - ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66 ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟ. 


ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66   

(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)