RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

HERACLIS PLATY ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΛΑΤΥ

ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ PCS & LAPTOPS

HOT DOGS ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑ

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019

ΟΛΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΑΝΤΩΝΗ

Τα αισθήματα αγάπης και ανθρωπιάς τους ξεδιπλώνουν για
άλλη μια φορά οι Κύπριοι, οι οποίοι ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην έκκληση της οικογένειας του μικρού Αντώνη, για οικονομική βοήθεια, με στόχο την αντιμετώπιση της σπάνιας ασθένειάς του. Σε μόλις μια βδομάδα μαζεύτηκαν πέραν των 100 χιλιάδων ευρώ, αν και ο πήχης έχει τεθεί πολύ πιο ψηλά, καθότι πρόκειται για πανάκριβη θεραπεία.
Στο PayPal έχει δημιουργηθεί η ειδική σελίδα μέσω της οποίας όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει «Για τον Αντώνη, με Αγάπη». Λίγο πριν από τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης 20/08, το ποσό ανήλθε στις 108,160,11 Ευρώ. Παρά το γεγονός ότι απαιτείται το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ, το γεγονός ότι το πιο πάνω ποσό συνελέχθη σε μόλις μια εβδομάδα, προκαλεί αισθήματα αισιοδοξίας ότι όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε στο μικρό αγοράκι αυτό που ζητά, μαζί και την ευκαιρία του για ζωή.

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΝΟΣΟΣ
Ο 22 μηνών Αντώνης διαγνώστηκε στον πέμπτο μήνα της ζωής του με την ασθένεια Νωτιαία Μυική Ατροφία τύπου 1, μια σπάνια, εκφυλιστική και καταληκτική νόσο, όπως περιγράφεται στην σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο facebook για να γνωστοποιήσει το πρόβλημα και την ανάγκη. Το παιδάκι πρέπει να υποβληθεί σε συγκεκριμένη θεραπεία, η οποία μπορεί να καταπολεμήσει πλήρως την ασθένειά του, ωστόσο το κόστος είναι πολύ μεγάλο και η οικογένειά του ζητά την βοήθεια του καθενός από εμάς.
Όπως αναφέρεται στην γραπτή έκκληση μέσω της σελίδας, «πρόκειται για τη γονιδιακή θεραπεία ZOLGENSMA, ύψους 2 εκ. ευρώ, που δεν αντιμετωπίζει απλά τη νόσο, αλλά προοδευτικά τη θεραπεύει. Απευθύνεται στα παιδιά με Νωτιαία Μυική Ατροφία ηλικίας μέχρι 2 ετών και ο Αντώνης είναι υποψήφιος για να την λάβει μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο που γίνεται 2 χρονών. Βοηθήστε μας να του δώσουμε το δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή.
Εξάλλου, σε άλλη ανάρτηση στην σελίδα, αναφέρεται ότι ο Αντώνης βρίσκεται στην ζωή χάρη στην βοήθεια του συγκεκριμένου φαρμάκου:
«Ο Αντώνης είναι ο πρώτος ασθενής στην Κύπρο, που με την οικονομική χορηγία της Κυπριακής Δημοκρατίας, έλαβε στις 18/06/2018 το παγκοσμίως τότε μοναδικό για την αντιμετώπιση της νόσου φάρμακο «nusinersen/spinraza». Το φάρμακο αυτό φαίνεται να σταμάτησε την επιδείνωση της νόσου και αναμφίβολα σήμερα ο Αντώνης μας ζει ένεκα της δράσης του φαρμάκου αυτού.
Παράλληλα, το φάρμακο συνέβαλε σημαντικά σε βελτίωση της κινητικότητας του κορμού και των άκρων αλλά δεν φαίνεται να δρα τόσο άμεσα στην ενδυνάμωση των αναπνευστικών μυών με απώτερο ενδεχόμενο την αναπνευστική ανεπάρκεια και τις σοβαρές αναπνευστικές απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές.
Ωστόσο, πρόσφατα μια καινοτόμα και επαναστατική θεραπεία μας γεμίζει ελπίδες για την επιβίωση και το μέλλον του Αντώνη».

ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Για τον Αντώνη, έχουν ανοιχθεί δύο τραπεζικοί λογαριασμοί, σε Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική Τράπεζα, όπου οι πολίτες μπορούν να κάνουν την κατάθεση που επιθυμούν για βοήθεια.
Τράπεζα Κύπρου
Όνομα Δικαιούχου: THOMA CHAR. GIA LOG. ANTONI ANDREOU
Αρ. Λογαριασμού : 357032169908
IBAN : CY10 0020 0195 0000 3570 3216 9908
BIC/SWIFT: BCYPCY2N

Ελληνική Τράπεζα
Όνομα Δικαιούχου: THOMA CHARALAMBIA FOR ADNREOU ANTON
Αρ. Λογαριασμού : 1051087619801
IBAN : CY44 0050 0105 0001 0510 8761 9801
BIC/SWIFT: HEBACY2N»

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Το Υπουργείο Υγείας, με σχετική ανακοίνωσή του, ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε δέχθηκε αίτημα για οικονομική βοήθεια εκ μέρους του κράτους στην οικογένεια του παιδιού, ωστόσο, μετά την γνωστοποίηση του θέματος, δόθηκαν οδηγίες για διερεύνηση του αιτήματος, όπως αυτό αναδείχθηκε μέσα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο:
«Σε σχέση με περιστατικό ασθενή που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία και την κινητοποίηση που πραγματοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ΜΜΕ για συγκέντρωση χρημάτων, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι ουδέποτε υποβλήθηκε αίτημα στο Υπουργείο για την κάλυψη των εξόδων για λήψη της θεραπείας που αναφέρεται στα δημοσιεύματα.
Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Υπουργός Υγείας, έχοντας ενημερωθεί από τα ΜΜΕ για το περιστατικό, έδωσε οδηγίες για διερεύνηση του αιτήματος όπως αυτό έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ, και αφορά σε χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, η οποία δεν είναι εγκεκριμένη από τις Αρμόδιες Αρχές της ΕΕ και ως εκ τούτου δεν κυκλοφορεί στις χώρες της ΕΕ.
Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι ο συγκεκριμένος ασθενής ήταν το πρώτο περιστατικό, για τον οποίο η Επιτροπή Ονομαστικών Αιτημάτων (ΕΟΑ) ενέκρινε, προ κάποιων μηνών, την κατ’ εξαίρεση χορήγηση του φαρμάκου Spiranza, κατόπιν αιτήματος της θεράποντος ιατρού στην ΕΟΑ».
ΟΛΟΙ «ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ, ΜΕ ΑΓΑΠΗ»
Ελλαδίτες καλλιτέχνες, οργανωμένα σύνολα στην Κύπρο και οι πολίτες, ο κάθε ένας ξεχωριστά, έχουν σταθεί στο πλευρό του Αντώνη και της οικογένειάς του, μέσω των καλοκαιρινών εκδηλώσεων και χοροεσπερίδων, στα χωριά της Κύπρου. 
Το Σωματείο «Αλκυονίδες» προσέφερε το μεγαλύτερο, μέχρι στιγμής, χρηματικό ποσό, που ανέρχεται στις 10 χιλιάδες ευρώ.  24NEWS 
ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66   
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου