RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

ΝΥΧΤΑ ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Ο καιρός ετοιμάζεται πάλι να δείξει τα «δόντια» του και όλοι πρέπει να προετοιμαστούμε! Καμπανάκι κινδύνου για εννέα περιοχές, που κατά τόπους θα επηρεαστούν από ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι, μέσα στις επόμενες ώρες, στέλνουν οι μετεωρολόγοι.
click4mor
Από απόψε (σ.σ. Σάββατο 13.07.2019) το βράδυ το νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει περιοχές του βόρειου Ιονίου, της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Εύβοιας, του βορείου Αιγαίου και πιθανόν της δυτικής Στερεάς, φαινόμενα τα οποία θα συνοδεύονται, ενδεχομένως, κι από ισχυρούς ανέμους.
Σύμφωνα με την ανάλυση της επικαιροποιημένης πρόβλεψης που εκδόθηκε στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου (13.7.2019) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η νέα ραγδαία επιδείνωση θα προκληθεί από μία διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα που έρχεται κι αυτή τη φορά από τα δυτικά, και πιο συγκεκριμένα από την Ιταλία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι πολύ μεγάλα ύψη βροχής θα σημειωθούν στο νομό Θεσσαλονίκης, τον Θερμαϊκό και τη Χαλκιδική και από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (14.7.2019) στις Σποράδες, τα νότια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.
Τα φαινόμενα από το μεσημέρι της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως το τελευταίο έκτακτο μετεωρολογικό δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ για τη Βόρεια Ελλάδα ήρθε λίγες ώρες πριν γραφτεί η ανείπωτη τραγωδία στην Χαλκιδική με τους επτά νεκρούς…
Ένα φονικό μπουρίνι που είχε πλήξει την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού στις 21 Ιουλίου του 1983 αφήνοντας πίσω του 9 νεκρούς, είχε θυμίσει σε μετεωρολόγους τα δεδομένα της φονικής κακοκαιρίας που σάρωσε την Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019, την Χαλκιδικ
«Τα μετεωρολογικά στοιχεία που είχαμε συγκεντρώσει τις προηγούμενες ημέρες είδαμε πως ήταν μια ίδια κατάσταση- καρμπόν με εκείνο το μπουρίνι κι αυτός είναι ο λόγος που εκδώσαμε το δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων κι όχι απλώς επιδείνωσης καιρού«, έλεγε λίγες ώρες μετά μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διευθυντής προγνώσεων του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Καιρός: Ανοίγουν οι ουρανοί την Κυριακή

Έντονα φαινόμενα αναμένονται την Κυριακή (14.7.2019) στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), στα κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως μέχρι το μεσημέρι.  newsit 








ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66   
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)