RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ - ΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΑΠΟ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ Πολύ θερμές αέριες μάζες έχουν ανηφορίσει
στη Δυτική Ευρώπη σε Ισπανία και Γαλλία ακολουθώντας μια βόρεια πορεία. Στις εκεί περιοχές αναμένεται έντονο κύμα ζέστης με θερμοκρασίες τοπικά να φτάνουν και να ξεπερνούν και τους 40 βαθμούς για αυτό η καιρική κατάσταση είναι επικίνδυνη.
Όλο αυτό ευννοείται από αντικυκλώνα στην Κεντρική Ευρώπη. Ο αντικυκλώνας στην Κεντρική Ευρώπη και το χαμηλό βαρομετρικό στην Ανατολική Ευρώπη με τον τρόπο που γυρίζει ο άνεμος ευνοούν την κατάβαση δροσερού ρεύματος αέρα νοτιότερα προς τις περιοχές της Κεντρικής Μεσογείου.
Η Κύπρος βρίσκεται σε ένα πεδίο που θα επηρεάζεται από θερμές αέριες μάζες με τις πιο θερμές να βρίσκονται προς Μέση Ανατολή.
Την Τρίτη στην Κύπρο παρατηρείται ηλιοφάνεια ενώ το μεσημέρι προς απόγευμα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά-νότια και το εσωτερικό.
Ελάχιστες θερμοκρασίες γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και 22-23 στα παράλια. Στα οριενά 15-16 βαθμούς. Μέγιστες έως 38 βαθμούς στο εσωτερικό και 31-34 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά 25-30 βαθμούς. Λευκωσία 38, Πάφος 33. Λεμεσός και Λάρνακα 34 και 31 σε Αγία Νάπα και Πρωταρά.
Άνεμοι 1 έως 3 μποφόρ ενώ προς απόγευμα έως 4 μποφόρ από Λάρνακα προς Αμμόχωστο. Αργά το απόγευμα προς βράδυ παροδικά έως 4 μποφόρ σε εσωτερικό και κατά τις βραδυνές ώρες έως 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια από Πάφο προς Λεμεσό.
Υγρασία στο 20-25% στο εσωτερικό και 50-65% σε παράλιες περιοχές.
Για το υπόλοιπο της εβδομάδας η θερμοκρασία θα “παίζει” στους 38-40 βαθμούς στο εσωτερικό και 30-34 βαθμούς στα παράλια(πιο τοπικά και 35 στα νότια-νοτιοανατολικά). Στα ορεινά 26-30 βαθμούς.
Θα επικρατεί ηλιοφάνεια ενώ κατά τις μεσημεριανές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά και το εσωτερικό.
Σε μικρή ενίσχυση οι άνεμοι την Τετάρτη. Σε γενικές γραμμές όμως δεν αναμένονται ιδιαίτερα ενισχυμένοι άνεμοι.


ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66   
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)