RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

ΚΥΠΡΟΣ - ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ - ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ

Καλημέρα φίλοι μου. ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ 




Αυξημένες οι νεφώσεις δυτικά και βορειοδυτικά της Κύπρου με μια ανατολική πορεία που θα αρχίσουν να επηρεάζουν την Κύπρο προς το απόγευμα με το ενδεχόμενο τοπικων βροχών στα δυτικά-βορειοδυτικά και βόρεια.
Παρατηρείται και σκόνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα της περιοχής μας όμως παραμένει στα ψηλά αφού κάτω στην επιφάνεια οι μετρήσεις είναι στο πράσινο που σημαίνει ότι είναι σε χαμηλά επίπεδα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Υπάρχει δελτίο καιρού που μπορείτε να δείτε..

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ 

Σύντομο πέρασμα θερμών αερίων μαζών στην Κύπρο(περνούν κυρίως από κάτω μας) μέχρι και αύριο μεσημέρι Τετάρτης λόγω της θέσης που έχει το χαμηλό βαρομετρικο στη κεντρική Μεσόγειο δυτικά της Ελλάδας αλλά και ένα χαμηλό το οποίο βρίσκεται στις ακτές της Βορείου Αφρικής.
Όμως με μια ανατολική-νοτιοανατολική πορεία που θα ακολουθήσει το χαμηλό βαρομετρικο που βρίσκεται στην Ελλάδα(δεν έρχεται Κύπρο) σε συνδυασμό με το δεύτερο χαμηλό πιο δροσερές αέριες μάζες θα εκτοπίσουν τις θερμές αέριες μάζες με πτώση θερμοκρασίας μέχρι την Πέμπτη.
Το χαμηλό βαρομετρικό που βρίσκεται δυτικά της Κύπρου είναι ενα χαμηλό το οποίο διασχίζει τις ακτές της Βορείου Αφρικής και μέχρι Τετάρτη θα βρίσκεται δυτικά της Κύπρου. Δεν δίνει μέχρι στιγμής κάποια φαινόμενα αυτό το χαμηλό. Φτάνει δυτικά μας και φεύγει προς βόρεια και τότε να δίνει κάποιες πιθανότητες για τοπικές βροχές.

Γενικά έχουμε εισχώρηση δροσερού έως ψυχρού ρεύματος αέρα στη Κεντρική Μεσόγειο που συνοδευόμενες και με χαμηλό βαρομετρικό δίνουν ασταθείς καιρικές συνθήκες με βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική Μεσόγειο για αυτό και η Κύπρος έστω και τοπικά ενδέχεται να δεχθεί κάποιες βροχές.
Τετάρτη με ηλιοφάνεια ενώ αυγινές ώρες θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια από επαρχία Λεμεσού έως Αμμοχώστου. Από αργά το μεσημέρι και μετά θα παρατηρούνται νεφώσεις πιο αυξημένες στα δυτικά-βορειοδυτικά με το ενδεχόμενο προς το βράδυ να πέσουν τοπικές βροχές στις εκεί περιοχές.

Ελάχιστες θερμοκρασίες έως 19-20 βαθμούς στο εσωτερικό και 20-22 σε παράλιες περιοχές. Στα ορεινά 14 βαθμοί. Μέγιστες στους 35-38 βαθμούς στο εσωτερικό και 30-32 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά 23-27 βαθμούς. Λευκωσία γύρω στους 38 βαθμούς, στους 31 σε Πάφο και Λεμεσό, στους 32 σε Λάρνακα και στους 30 σε Αγία Νάπα-Πρωταρά.
Υγρασία στο 30-40% σε εσωτερικό, 50-60% στα ορεινά και 55-70% σε παράλιες περιοχές τις μεσημεριανές ώρες. Θα επικρατεί κάποια δυσφορία.

Άνεμοι πρωινές μέχρι και μεσημεριανές ώρες σε Νοτιοανατολικούς λόγω του χαμηλού βαρομετρικού που θα βρίσκεται δυτικά της Κύπρου στα 2-4 μποφόρ ενώ στα παράλια της Πάφου και έως 5 μποφόρ ενώ από αργά το απόγευμα προς βράδυ ενισχυμένο δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή μας εκτοπίζοντας τις θερμές από την περιοχή μας. Ένταση ανέμων στα 3-4 ενώ στα παράλια και έως 5 μποφόρ χωρίς να αποκλείεται και έως 6 στη θάλασσα.
Πέμπτη η θερμοκρασία σε πτώση 2-3 βαθμούς ειδικά στο εσωτερικό και ορεινά με ανέμους στα 2-4 μποφόρ όμως στα παράλια από Λεμεσό έως Αμμόχωστο και έως 5 μποφόρ. Ενδεχόμενο τοπικών βροχών.

Παρασκευή και Σάββατο με ηλιοφάνεια και παροδικές αυξημένες νεφώσεις με μικρή άνοδο στη θερμοκρασία ενώ από Κυριακή 21 Ιουλίου φαίνεται να έρχεται στην περιοχή μας κύμα θερμών αερίων μαζών για ανεβάσουν την θερμοκρασία και πάλι στους 40 βαθμούς ειδικά την επόμενη εβδομάδα.PRIMETIME
 

ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66   
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)