RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΕΥΡΥΔΙΚΗ - EUROVISION 2019 "ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ?"

Η Ευρυδίκη είναι μία τραγουδίστρια, η οποία γνωρίζει καλά
την Eurovision καθώς συμμετείχε τρεις φορές στον διαγωνισμό (1992, 1994, 2007), στο παρελθόν, ως τραγουδίστρια και άλλες τρεις κάνοντας φωνητικά (1983, 1986, 1987).
Η Κύπρια τραγουδίστρια θα επιστρέψει στο μουσικό θεσμό, φέτος, μετά από 12 χρόνια από την τελευταία της συμμετοχή, με έναν διαφορετικό ρόλο αυτή τη φορά.
Θα βρίσκεται στον σχολιασμό των δύο ημιτελικών και του τελικού του 64ου Διαγωνισμού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ. Μαζί της, απ’ ότι φαίνεται θα είναι και ο Τάσος Τρύφωνος, ο οποίος έχει κάνει και στο παρελθόν σχολιασμό.

Η ίδια σε επικοινωνία που είχε με τον Infe Cyprus και συγκεκριμένα με τον αρθρογράφο Βαλεντίνο Gilbert, μιλάει για τα συναισθήματα της που επιστρέφει στο διαγωνισμό μετά από 12 χρόνια, για το διαγωνισμό της Eurovision, για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια συμμετοχή για να ξεχωρίσει κ.α.
Ευριδίκη μας, μετά από 12 χρόνια επιστρέφεις στο διαγωνισμό, αυτή τη φορά ως σχολιάστρια της κυπριακής μετάδοσης στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Πώς νιώθεις γι’ αυτό;
Είμαι πολύ χαρούμενη. Αρχικά γιατί πιστεύω πολύ στη φετινή μας συμμετοχή και στην Τάμτα καθώς και για το ότι θα είμαστε μια πολύ ωραία παρέα και θα περάσουμε φανταστικά. Ο διαγωνισμός αυτός είναι για μένα μια πολύ όμορφη μουσική γιορτή και επειδή όσες φορές συμμετείχα είχα αρκετό άγχος, φέτος έχω σκοπό να απολαύσω την κάθε στιγμή.
Τί είναι για εσένα η Eurovision;
Είναι χαρά, χαμόγελο, ξεγνοιασιά, πάρτι, γιορτή… Η αγάπη για τη μουσική που ενώνει τους ανθρώπους. Είναι αυτή η ίδια η μέρα του διαγωνισμού που λειτουργεί σαν μέρα ανακωχής και ό,τι κι αν συμβαίνει στον κόσμο όλα σταματούν για να συνειδητοποιήσουν οι άνθρωποι ότι όλοι είναι ένα, ότι τίποτα δεν τους χωρίζει κι ότι αν αφήσουν τη μουσική να κυβερνήσει τα πάντα είναι δυνατά.
Η Κύπρος είναι από τις χώρες που συμμετέχουν περισσότερα χρόνια στο διαγωνισμό χωρίς ακόμα να έχει κερδίσει. Πιστεύεις ότι τελικά μικρές χώρες όπως είναι η Κύπρος μας δεν μπορούν να νικήσουν στην Eurovision ή δεν ήρθε ακόμα η στιγμή της;
Μήπως ήρθε η στιγμή της;
Από την εμπειρία σου στον διαγωνισμό, πιστεύεις ότι υπάρχει μαγική συνταγή για να βρεθεί ψηλά στην κατάταξη μια συμμετοχή; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει για να ξεχωρίσει;
Πολλά πράγματα ή και τίποτα απ’ όλα όσα νομίζουμε. Τη μία χρονιά βλέπεις να κερδίζει η Σουηδία με ένα καταπληκτικό εμπορικό τραγούδι και ένα μοναδικό show και την άλλη χρονιά βλέπεις την Πορτογαλία να ανεβαίνει στην κορυφή με ένα μαγικό καθηλωτικό τραγούδι και ερμηνεία που σε κάνει να ξεχνάς όλα τα υπόλοιπα. Νομίζω πρέπει να μπορεί κανείς να αγγίξει τις ψυχές των ανθρώπων ή αλλιώς να καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις μέσα από ένα φαντασμαγορικό show το οποίο όμως έχει σαν προϋπόθεση ένα καλό τραγούδι και μια καλή ερμηνεία.
Έχεις ακούσει τα τραγούδια του φετινού διαγωνισμού; Αν ναι ποιο ή ποια βλέπεις ως νικητήριο; Ποια η αίσθηση σου για την ελληνική και κυπριακή συμμετοχή;
Δεν έχω ακούσει ακόμα προσεχτικά όλα τα τραγούδια άρα δε μπορώ να κάνω προβλέψεις. Πιστεύω όμως πολύ και στις δύο δικές μας συμμετοχές, ελληνική και κυπριακή αντίστοιχα.
Εύχομαι τα καλύτερα και για τις δύο χώρες. Την Κύπρο μας και την Ελλάδα μας. Αν γίνεται να βρεθούμε πρώτοι και δεύτεροι; Αυτό θα ήταν τρελό αλλά τέλειο! infeCyprus




ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ - ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66 (ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)


ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ