RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΚΥΠΡΟΣ - ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ 
Νέα ενημέρωση-Weather Alert

Ισχυροί έως πολύ θυελλώδεις ανέμοι-Ψυχρό μέτωπο επιδεινώνει τον καιρό-Έντονα καιρικά φαινόμενα

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ
Ισχυρό βαθύ χαμηλό βαρομετρικό που θα κινείται βόρεια της Κύπρου με ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του στα 994(χωρίς να αποκλείεται και έως 990) αναμένεται να δώσει ισχυρούς έως πολύ θυελλώδεις ανέμους την Τρίτη στο νησί μας.
Από νωρίς το μεσημέρι και μετά μέχρι βράδυ αναμένονται τα πολλά μποφόρ.

Ανέμοι στα 4-6 μποφόρ μέτριοι έως σχεδόν ισχυροί στο εσωτερικό και 6-8 μποφόρ σφοδροί έως θυελλώδης στα παράλια ενώ στα ορεινά στα 7-9 μποφόρ.
Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι οι ριπές που θα φτάνουν στα 9-11 μποφόρ σε κάποιες περιοχές και ετοίμασα σαν πρώτη εικόνα με βάση τις περιοχές-εικόνα 5
Ανέμοι που προκαλούν ζημιές και καταστροφές γα αυτό λαμβάνουμε μέτρα προστασίας-εικόνα 6
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Πολλές βροχές σε ποσότητες μας άφησε τις προηγούμενες ώρες το θερμό μέτωπο του βαθύ χαμηλού βαρομετρικού και αυτή την ώρα κινείται πιο βόρεια της Κύπρου.
Για τις επόμενες ώρες μέχρι και αργά το μεσημέρι τα φαινόμενα στο νησί θα είναι τοπικά και διάσπαρτα εν αναμονή του ψυχρού μετώπου
Το βαθύ χαμηλό βαρομετρικό έχει πλησιάσει αρκετά την περιοχή μας.
Από το απόγευμα προς βράδυ μετά τις 1700-1800 νέο κύμα παγκύπριων βροχών αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο με αρκετές ποσότητες με πιθανά τοπικά προβλήματα πλημμυρών.
Καιρικό μενού από το απόγευμα και μετά
Βροχές και καταιγίδες. Τοπικά ισχυρές καταιγίδες με συνοδεία χαλαζόπτωσης. Η χαλαζόπτωση απόγευμα προς βράδυ στα δυτικά-επαρχία Πάφου ενώ μέχρι αυγινές ώρες και σε άλλες περιοχές πέραν από τα δυτικά.
Χιόνια στο Τροοδος με επέκταση και σε ορεινά.
Στο Τρόοδος παρατηρείται κυρίως βροχή από αργά εχθές το βράδυ λόγω του ότι βρισκόμαστε στα νοτιοδυτικά κράσπεδα του χαμηλού και μας φέρνει θερμό νοτιοδυτικό άνεμο με αποτέλεσμα η θερμοκρασία βγήκε λίγο πάνω για αυτό και αντί να χιονίζει πάνω το γύρισε σε βροχή.
Από αργά το μεσημέρι και μετά θα το γυρίσει και πάλι σε χιονόπτωση και από αργά το βράδυ με την πτώση της θερμοκρασίας χιόνια και σε ορεινά μέχρι 1300 μέτρα με χιονόστρωση από τα 1500 μέτρα και πάνω.
Μέχρι τις πρωινές ώρες χιόνια μέχρι τα 1000 μέτρα με χιονόστρωση από τα 1200 μέτρα ενώ πιο μετά ενδέχεται χιόνια μέχρι τα 800 μέτρα με χιονόστρωση στα 1000 μέτρα και πάνω. Χιόνια σε ορεινά και σε κάποιες ημιορεινές περιοχές.
Συνεχίζονται και την Τετάρτη οι βροχές και τα χιόνια μέχρι και αργά το μεσημέρι. Μετά τις 1600 ξεκινά βελτίωση στον καιρό. Σε σταδιακή εξασθένηση οι άνεμοι. Θα αρχίσουν να πέφτουν τα μποφόρ από τις αυγινες ώρες και μετά.
Πέμπτη με Κυριακή πιο βελτιωμένο το καιρικό σκηνικό με άνοδο θερμοκρασίας.



ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ SHOWTIME CY ΠΑΝΩ ΨΗΛΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ....