RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - ΒΡΗΚΑΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ "ΣΩΘΕΙ" Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

Οδικά έργα για αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που παρατηρείται κυρίως τις πρωινές ώρες στην είσοδο της Λευκωσίας (φώτα Καλησπέρα) και ταλαιπωρεί χιλιάδες οδηγούς καθημερινά προωθεί το Υπουργείο Μεταφορών.

Όπως ενημέρωσε τη Βουλή η αρμόδια Υπουργός Βασιλική Αναστασιάδου κατόπιν ερώτησης της βουλευτού Αννίτας Δημητρίου, στους προϋπολογισμούς του κράτους περιλαμβάνονται δύο έργα που θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην είσοδο της Λευκωσίας. Σύμφωνα με την κ. Αναστασιάδου πρόκειται για τα ακόλουθα:
 
  1. Υλοποίηση της πρώτης φάσης του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας. Η πρώτη φάση αφορά το τμήμα που συνδέεται με τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού, είναι μήκους 8 χλμ. και διαλαμβάνει τέσσερις ανισόπεδους κόμβους από τους οποίους ο ένας είναι κόμβος μεταξύ αυτοκινητόδρομων. Το κόστος της φάσης αυτής υπολογίζεται να είναι της τάξεως των €62 εκατ. Το έργο προβλέπεται να κατασκευαστεί σε πέντε φάσεις.
  2. Υλοποίηση της σύνδεσης της λεωφόρου Ακαδημίας στην Αγλαντζιά με τη λεωφόρο Αθαλάσσας (δρόμος Φυτωρίου). Το κόστος αναμένεται να ανέλθει στα €2,5 εκατ.
 
Όπως αναφέρει η Βασιλική Αναστασιάδου στην επιστολή της προς τη Βουλή, ημερομηνίας 28/11/2018, με την επανεκκίνηση της οικονομίας το Υπουργείο θα μπορέσει να εντάξει και άλλα έργα στους προϋπολογισμούς του Τμήματος Δημοσίων Έργων μέσα από τις διαδικασίες αξιολόγησης δημόσιων επενδύσεων (μελέτες τεχνοοικονομικής βιωσιμότητας κόστους-οφέλους). Προς αυτή την κατεύθυνση, το Τμήμα Δημοσίων Έργων έχει μελετήσει ορισμένα έργα που βρίσκονται σε διάφορα στάδια ωριμότητας με απαιτούμενη δημόσια επένδυση πέραν των €150 εκατ. Σύμφωνα με την Υπουργό πρόκειται για τα ακόλουθα:

-Κατασκευή των λεωφόρων Ιπποκράτους-Αργυρουπόλεως στον Στρόβολο και Λακατάμεια.

-Ολοκλήρωση/αναβάθμιση της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού (πρώην Τροόδους).

-Ανισόπεδος κυκλικός κόμβος Σταυρού στην είσοδο της Λευκωσίας, νότια του κόμβου Καλησπέρα.

-Αναβάθμιση - κατασκευή επιπρόσθετων κόμβων στην είσοδο της Λευκωσίας όπως είναι ο προτεινόμενος ανισόπεδος κυκλικός κόμβος στη συμβολή των λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού και I. X”Ιωσήφ (φώτα Ορφανίδη) και I. X”Ιωσήφ/Σταυρού καθώς και αναβάθμιση του ανισόπεδου κυκλικού κόμβου Βιομηχανικής Στροβόλου με βύθιση του οδικού άξονα της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού/Καλαμών.
 
Μέχρι και 65.000 οχήματα την ημέρα

Από τα συστήματα καταμέτρησης της κυκλοφορίας στην είσοδο της Λευκωσίας (αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας - Λεμεσού (Α1) και λεωφόρος Λεμεσού) προκύπτει ότι εισέρχονται καθημερινά στην πρωτεύουσα περίπου 33.000 οχήματα.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στη λεωφόρο Λεμεσού και στις δύο κατευθύνσεις διακινούνται περίπου 50.000 οχήματα την ημέρα ενώ στον αυτοκινητόδρομο Α1 διακινούνται περίπου 65.000 οχήματα την ημέρα και στις έξι λωρίδες κυκλοφορίας. Κατά τη διάρκεια της πρωινής αιχμής (7 - 8 π.μ.) στην είσοδο της Λευκωσίας διέρχονται πέραν των 3.000 οχημάτων την ώρα και στις τρεις λωρίδες του αυτοκινητόδρομου.


 
  Μιχάλης Χατζηστυλιανού   PHILENEWS 













ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ






ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ SHOWTIME CY ΠΑΝΩ ΨΗΛΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ....