RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

ΚΥΠΡΟΣ - ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΕΟΡΤΩΝ

Οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό καταστημάτων μεταφέρουν
καθημερινά χρηματικά ποσά για το ταμείο του καταστήματος τους, τόσο κατά τις ώρες ανοίγματος, όσο και κατά τις ώρες κλεισίματος του καταστήματος τους. Κάθε μεταφορέας τέτοιων χρηματικών ποσών, αποτελεί πιθανό στόχο ληστείας, ενώ οι πιθανότητες θυματοποίησης του αυξάνονται όταν τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει είναι ελλιπή.
Με αφορμή την περίοδο των Χριστουγέννων που διανύουμε αυτές τις μέρες, κατά την οποία υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τέτοιων περιστατικών ληστείας, επιπρόσθετα των προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία, παρατίθεται πιο κάτω σειρά μέτρων προστασίας που μπορούν να λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό καταστημάτων που αναλαμβάνουν τέτοια μεταφορά χρημάτων από και προς το κατάστημά τους.
  1. Αποφεύγουμε να μεταφέρουμε χρήματα κατά τις νυκτερινές ώρες, αφού στο σκοτάδι οι συνθήκες ευνοούν τους επιτήδειους και καθιστούν εύκολο στόχο το μεταφορέα των χρημάτων.
  2. Είναι προτιμότερο να κάνουμε περισσότερες από μία μεταφορά, με μικρότερα χρηματικά ποσά ενόσω διαρκεί η μέρα.
  3. Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα κατά τη μεταφορά των χρημάτων.
  4. Χρησιμοποιούμε αυτοκίνητο, έχοντας κλειδωμένες τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά καθ’  όλη τη διαδρομή, αφού υπάρχει πάντα ο κίνδυνος, ενώ βρισκόμαστε με το αυτοκίνητο μας σε στάση, για παράδειγμα σε φωτοελεγχόμενη διασταύρωση όταν είναι αναμμένο το κόκκινο φανάρι, ο οποιοσδήποτε επιτήδειος να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου και να κλέψει τη τσάντα/ χαρτοφύλακα όπου έχουμε τα χρήματα που μεταφέρουμε.
  5. Επιδιώκουμε να συνοδευόμαστε από ακόμη ένα άτομο της εμπιστοσύνης μας κατά τη μεταφορά των χρημάτων.
  6. Χρησιμοποιούμε ειδικούς για το σκοπό αυτό χαρτοφύλακες και τους τοποθετούμε μέσα στο αυτοκίνητο, σε χώρο που δεν φαίνονται.
  7. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά τις ενέργειες μας κατά τη φόρτωση/εκφόρτωση των χρημάτων, που αν είναι δυνατό να γίνεται σε χώρο που καλύπτεται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και με επαρκή φωτισμό.
  8. Προτού αναχωρήσουμε, βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε ύποπτο πρόσωπο ή όχημα στην περιοχή, κάτι που επίσης κάνουμε κατά την άφιξη στον προορισμό μας και πριν αποβιβαστούμε από το αυτοκίνητο μας.
  9. Προτού προσεγγίσουμε το μέρος όπου θα μεταφέρουμε τα χρήματα, ειδοποιούμε κάποιο πρόσωπο της εμπιστοσύνης μας, να μας αναμένει έξω από το χώρο.
  10. Δεν αποκαλύπτουμε σε άλλα πρόσωπα ότι μεταφέρουμε χρήματα, ούτε τα ποσά ή το μέρος στο οποίο θα τα μεταφέρουμε.
Κατά τη μεταφορά των χρημάτων είμαστε σε εγρήγορση και παρατηρητικοί και ενημερώνουμε χωρίς καθυστέρηση την Αστυνομία για ύποπτα πρόσωπα και οχήματα στο τηλέφωνο της Γραμμής Επικοινωνίας του Πολίτη 1460 ή του τοπικού Αστυνομικού Σταθμού.
Τέλος, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη σωματική ακεραιότητα, ασφάλεια και υγεία μας, αποφεύγουμε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με οποιοδήποτε ύποπτο πρόσωπο, το οποίο ενδεχομένως να αντιδράσει και επιθετικά εναντίον μας. Η διακριτική παρατήρηση των υπόπτων προσώπων και η άμεση ενημέρωση της Αστυνομίας είναι ο ασφαλέστερος χειρισμός τέτοιων περιστατικών εκ μέρους των πολιτών.
Πηγή: philenews






ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ




ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ SHOWTIME CY ΠΑΝΩ ΨΗΛΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ....