RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ - ΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ

Πέρασε ένα χαμηλό βαρομετρικό που έφερε βροχές και καταιγίδες στο νησί μας με αξιόλογες
ποσότητες. Όμως ενα νεο εξασθενημένο χαμηλό βαρομετρικό έρχεται από κεντρική Μεσόγειο αλλά θα αναγεννηθεί δυτικά της Κύπρου με βάθυνση δηλαδή πέφτει η ατμοσφαιρική του πίεση δίνοντας του καλή δυναμική για φαινόμενα.  Από Δευτέρα μεσάνυχτα και μετά που θα αρχίσει να μας επηρεάζει το ρεύμα αέρα του χαμηλού αναμένεται να μπούμε σε πεδίο χαμηλών πιέσεων με άστατο καιρικό σκηνικό με βροχές και καταιγίδες πιθανής διάρκειας 3-4 ημέρες. Τοπικά θα έχουμε και ισχυρές καταιγίδες με ενισχυμένους ανέμους.ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ

Για αύριο Δευτέρα με ηλιοφάνεια αλλά και αυξημένες νεφώσεις στην ατμόσφαιρα με τις πιθανότητες για βροχές να είναι περιορισμένες. Πιθανόν λίγα φαινόμενα προς ορεινά.  Κυρίως από το απόγευμα με βραδυνές ώρες αναμένεται και σκόνη στην ατμόσφαιρα από Μέση Ανατολή αλλά μέχρι πρωινές ώρες Τρίτης θα υποχωρήσει.
Μέγιστες θερμοκρασίες έως 21-22 βαθμούς στο εσωτερικό και 22-23 βαθμούς σε παράλιες περιοχές. Στα ορεινά 10-16 βαθμούς. Με τις νεφώσεις που φαίνονται λογικά σε κάποιες περιοχές μπορεί να μην φτάσει σε αυτά τα επίπεδα η θερμοκρασία. Άνεμοι βορειοανατολικοί στα 3-4 μποφόρ αλλά σε παραθαλάσσια τμήματα εκτός Πάφου παροδικά και έως 5 μποφόρ.
Πέφτει λίγο η θερμοκρασία την Τρίτη με τους ανέμους νότιοι-νοτιοδυτικοί στα 3-4 μποφόρ αλλά σε περιοχές που θα εκδηλώνονται καταιγίδες θα ενισχύονται. Βροχές και καταιγίδες.
Μεσάνυχτα Δευτέρας θα ξεκινήσουν οι βροχές και καταιγίδες και μέχρι Πέμπτη θα επικρατεί άστατος καιρός με τα φαινόμενα να είναι κατά περιόδους. Ελπίζω να επαληθευτούν οι αρκετές ποσότητες  βροχής που φαίνονται στο σύνολο. 

Στις πιο κάτω εικόνες θα δείτε τις αέριες μάζες που παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης. Θερμές περιοχή δυτικης-νοτιοδυτικής Ευρώπης,ψυχρέ έως πολύ ψυχρές στα βόρεια ενώ στην δική μας περιοχή δροσερές έως λίγο ψυχρές. Δεν είναι αρκετά ψυχρές για αυτό και δεν πέφτει αισθητά η θερμοκρασία όμως κάποια πτώση θα την έχουμε.




Πεδία υψηλών και χαμηλών πιέσεων που η δική μας περιοχή μπαίνει σε πεδίο χαμηλών πιέσεων λόγω χαμηλού βαρομετρικού που αναμένεται να μας επηρεάζει με βροχές και καταιγίδες αλλά κυρίως ξεκινούν από τα μεσάνυχτα Δευτέρας και μετά.




Και ένα σύντομο πέρασμα σκόνης είναι υπαρκτό κυρίως απόγευμα Δευτέρας μέχρι αυγινές ώρες Τρίτης λόγω βορειοανατολικού ρεύματος αέρα αλλά μετα που θα αλλάξει το ρεύμα αέρα στα χαμηλά στρώματα σε νοτιοδυτικό η σκόνη υποχωρεί από την περιοχή μας.



Αυτά σαν πρώτη ανάλυση για να έχετε μια γενική εικόνα και από αύριο θα δώσω και άλλες πληροφορίες αλλά θα έχετε και ζωντανές καιρικές ενημερώσεις που θα παρακολουθούμε μαζί την όλη εξέλιξη.









ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ






ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ SHOWTIME CY ΠΑΝΩ ΨΗΛΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ....