RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΣΟΧΗ - ΕΤΣΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΠΛΕΟΝ - ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ

Αν σας κτυπήσουν την πόρτα πλανόδιοι αλλοδαποί και σας
προτείνουν να σας αντικαταστήσουν τις χολέτρες (υδρορροές) ή να σας βάψουν τα κάγκελα σχεδόν τσάμπα, μην το συζητήσετε, θα το μετανιώσετε.

Το μετάνιωσαν ήδη δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, ιδιοκτήτες σπιτιών, οι οποίοι έμπλεξαν με πλανόδιους «μαστόρους» που ενώ συμφώνησαν να εκτελέσουν την εργασία με μερικές δεκάδες ευρώ τελικά απαιτούσαν μέχρι και €2.000, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να τσακωθούν με τους πλανόδιους, ενώ οι περισσότεροι πλήρωσαν για να «αγοράσουν τον μπελά».

Η προσέγγιση από πλευράς των πλανόδιων, οι οποίοι κατάντησαν μάστιγα στους δρόμους, διαφέρει, αλλά σχεδόν πάντα στη μέση μπαίνουν και τα παιδιά και οι γυναίκες των υπό αναφορά πλανοδίων, οι οποίοι, όπως μας ελέχθη, είναι κυρίως Ρομά.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», οι πλανόδιοι έδρασαν αρχικά στην ύπαιθρο, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκαν και σε δήμους της Λευκωσίας και το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιούνται στην Αγλαντζιά.
Οι πλανόδιοι γυρνάνε τις γειτονιές και όταν βρουν κάποιον ιδιοκτήτη έξω στην αυλή τον προσεγγίζουν (διαφορετικά κτυπάνε πόρτες) κρατώντας ένα κομμάτι καινούργιας χολέτρας και προτείνουν να αντικαταστήσουν όλες τις χολέτρες του σπιτιού με 60-80 ευρώ. Αν ο ιδιοκτήτης/ιδιοκτήτρια κάνει το λάθος να ανοίξει κουβέντα μαζί τους, σε ελάχιστο χρόνο βρίσκονται στην ταράτσα του σπιτιού και αρχίζουν να ξηλώνουν τις χολέτρες υποδεικνύοντας πως είναι διαλυμένες. Δεν σταματούν ακόμη και αν ο ιδιοκτήτης αναφέρει ότι δεν χρειάζονται αντικατάσταση. Όταν τελικά πεισθεί ο ιδιοκτήτης να αναθέσει την αντικατάσταση, ο πλανόδιος τηλεφωνά αμέσως να του φέρουν δήθεν και άλλα υλικά και σε λίγη ώρα καταφθάνει η γυναίκα του, τα παιδιά του (συνήθως μικρής ηλικίας) και ακολούθως 1-2 συνεργάτες του.

Σε κάποιο στάδιο, όταν ήδη ξηλωθούν όλα και αρχίσει η εγκατάσταση, προσεγγίζει τον ιδιοκτήτη και του ρίχνει τη «βόμβα» της τιμής. Αρχίζουν οι αντιδράσεις «μα μου είπες €80» κ.λπ. και αυτός να επιμένει, και τα παιδιά και η γυναίκα του να μπαίνουν στο σπίτι και να γίνεται χαμός. Όπως ήδη λέχθηκε, οι περισσότεροι είτε καταφέρνουν να μειώσουν την τιμή είτε τα πληρώνουν όλα, ενώ στο διάστημα των 2-3 ημερών που διαρκούν οι εργασίες, όλη η οικογένεια τρώει στο σπίτι ανεβάζοντας το κόστος.

Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες φοβούνται ότι, αν δεν συνεργαστούν, ίσως ο πλανόδιος επιστρέψει να τους προκαλέσει κακό ή ζημιές. Συνήθως ό,τι δουν στην αυλή από εργαλεία μέχρι και μηχανήματα, ζητούν από τον ιδιοκτήτη να τους τα δώσει, οπόταν ο ιδιοκτήτης σκέφτεται πως ο «μάστορας» ίσως επιστρέψει να τα κλέψει.

Ιδιοκτήτες σπιτιού ανέφερε στον «Φ» πως ο ίδιος τους ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να πληρώσει και, όταν επέμεινε, ο πλανόδιος ξήλωσε τις χολέτρες και αποχώρησε.

Επαγγελματίας με τον οποίο επικοινωνήσαμε ανέφερε στον «Φ» ότι ιδιοκτήτες τον κάλεσαν σε αρκετές περιπτώσεις να επιδιορθώσει τις ζημιές που έγιναν και να αντικαταστήσει τις χολέτρες. Εξήγησε δε, πως η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούν οι πλανόδιοι, δεν είναι η καλύτερη. Αγοράζουν από τα κατεχόμενα φθηνά υλικά και τα παρουσιάζουν ως ακριβά, είπε. Υπέδειξε επίσης πως οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να σκέφτονται πως δεν είναι δυνατόν να σου αντικαταστήσει κάποιος τις χολέτρες με μερικές δεκάδες ευρώ, οπόταν πρέπει να είναι υποψιασμένοι. PHILENEWS 









ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ASSASSINS CREED ODYSSEY - KANTE CLICK ΕΔΩ


ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ SHOWTIME CY ΠΑΝΩ ΨΗΛΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ....