RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΝ ΟΧΡΙΔΑΣ

Το Ελληνικό Σωματείο Φίλων του Μουσικού Διαγωνισμού της
Γιουροβίζιον-INFE Greece, στα πλαίσια της γενικότερης ενασχόλησης του με την μουσική και διάφορα μουσικά δρώμενα για την προώθηση της ελληνικής μουσικής στο εξωτερικό, κατόπιν πρόσκλησης των διοργανωτών του Μουσικού Διεθνούς Φεστιβάλ Οχρίδας (του καλλιτεχνικού διευθυντή  Grigor Koprov και της καταξιωμένης δημοσιογράφου στη γειτονική χώρα Valentina Georgievska), πρότεινε ως εκπρόσωπο της Ελλάδος στο μουσικό Φεστιβάλ την πολλά υποσχόμενο και ταλαντούχο καλλιτέχνη Παντελή Καστανίδη.

Ο Καλλιτέχνης

Ο Παντελής Καστανίδης γεννήθηκε 4 Μαρτίου στην Πάτρα και προερχόμενος από οικογένεια μουσικών καταπιάστηκε από πολύ μικρή ηλικία με την μουσική. Παράλληλα άρχισε να ασχολείται και με την υποκριτική λαμβάνοντας μέρος σε θεατρικές παραστάσεις , όπως το 2007 έπαιξε τον ρόλο του Ορέστη  στην θεατρική παράσταση ” Η Κλυταιμνήστρα στον Άδη” σε σκηνοθεσία Παντελή Βασιλόπουλου και μουσική Θάνου Μικρούτσικου. Τα πρώτα βήματα του στην μουσική τα έκανε ερμηνεύοντας τραγούδια σε μικρές μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα και σε κάποιες συναυλίες.
Ο δρόμος του όμως θα τον οδηγήσει σε πιο μεγάλα μουσικά σχήματα όπου θα έχει την ευκαιρία και τιμή να συνεργαστεί με τα πιο δημοφιλή ονόματα του ελληνικού μουσικού πενταγράμμου όπως:  Νατάσα Θεοδωρίδου, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιώργος Γιαννιάς, Βαλάντης ,Θέμης Αδαμαντίδης, Μάκης Δημάκης, Καίτη Γαρμπή, Κατερίνα Στανίση, Ηλίας Βρεττός, Κώστας Καραφώτης, Χρήστος Χολίδης, Στέλιος Διονυσίου ,Κυριάκος Κυανός, Θάνος Τζάνης ,Χρήστος Πάζης, Ησαΐας Ματιάμπα, Shaya, Μαρία Ιακώβου, Ελένη Χατζίδου, Ελεάνα Παπαιωάνου, Φανή Δρακοπούλου , Κατερίνα Στικούδη ,Άκης Δείξιμος, Γιώργος Μάης ,Γιώργος Γιασεμής ,Κων/νος Γαλανός, , Γιώργος Λιανός
Δισκογραφία
Η δισκογραφική του πορεία ξεκινά πίσω στο 2010 με το τραγούδι “Δε ξέρω ποιός είμαι’’(Μουσική/στίχοι : Δημήτρης Ξυπολιάς). Το συγκεκιρμένο τραγούδι είχε πάρει την δεύτερη θέση στο διαγωνισμό Eurovoice. To 2011 κυκλοφορεί το τραγούδι “Βγαίνω στους δρόμους’’  (Μουσική/στίχοι : Γαβριήλ Γαβρίλογλου / Θανάσης Γκαραβέλας). Την επόμενη χρονιά θα ετοιμάσει μια επανεκτέλεση του τραγουδιού των Ριφιφί “Φίλα με”  (Μουσική/στίχοι : Νίκος Κατσιπόδης – επανεκτέλεση των Ριφιφι-by V.Sidas-Παναγιώτης Μπρακούλιας) της Warner Music. Δύο χρόνια μετά θα βγάλει το νέο σινγλ “Από σήμερα” (Μουσική/Στίχοι : Δημήτρης Ξυπολιάς – Video clip : Alex konstantinidis -Noize By Spicy). Το 2016 η νέα του δουλειά θα έχει τίτλο “Πριν καλά καλά” (Μουσική/Στίχοι : Δημήτρης Ξυπολιάς-Video clip : Alex Konstantinidis -Heaven Music).
Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία του είναι το τραγούδι Τώρα αγαπάω σε μουσική και στίχους Γιώργου Κουτσογεωργάκη και βίντεο κλιπ σε σκηνοθεσία Αλεξ Κωνσταντινίδη υπό την Spin Records. Με το τραγούδι αυτό ο καλλιτέχνης θα λάβει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Οχρίδας 2018 στις 8 Σεπτεμβρίου και θα διεκδικήσει το πρώτο βραβείο μεταξύ άλλων διεθνών καλλιτεχνών. Ακούστε το τραγούδι με το οποίο η Ελλάδα θα διαγωνιστεί φέτος στο μουσικό φεστιβάλ:

Το Φεστιβάλ

   Ohridski Trubaduri – Ohrid Fest , όπως είναι η διεθνής ονομασία του φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στην πόλη της Οχρίδας των Σκοπίων από το 1994. Αρχικά οι διαγωνιζόμενοι που συμμετείχαν σχετίζονταν με την εγχώρια λαϊκή παραδοσιακή μουσική. Το 1997 εισήχθη μια διαγωνιστική βραδιά για ποπ συμμετοχές προκειμένου να δώσουν κίνητρα σε νεοτερους συνθέτες και καλλιτέχνες να συμμετάσχουν. Το 2003 το φεστιβάλ επεκτάθηκε ακόμα περισσότερο εισάγοντας και μια διεθνή διαγωνιστική βραδιά ανάμεσα σε ξένους καλλιτέχνες και τους διακριθέντες από την εγχώρια ποπ βραδιά του φεστιβάλ, κάνοντας το μουσικό δρώμενα ακόμα δημοφιλέστερο ειδικά στην Βαλκανική ενώ αναμεταδίδεται ζωντανά και τηλεοπτικά ή διαδικτυακά σε περισσότερες από 15 χώρες. Ο νικητής της βραδιάς προκύπτει από την βαθμολογία του κοινού και μιας διεθνούς επιτροπής.
Πέρυσι η Ελλάδα για πρώτη φορά στα χρονικά κέρδισε την 1η θέση το μουσικό φεστιβάλ εκπροσωπούμενη από την Ελισάβετ Χρήστου και το τραγούδι της Κι αν εσυ δεν με θες σε στίχους σε στίχους και μουσική του Τάκη Δαμάσχη (ιδρυτή και μέλος του συγκροτήματος C-Real). Ας θυμηθούμε αυτή την νικητήρια εμφάνιση της Ελισάβετ που έφερε την ιστορική πρωτιά στην χώρα μας: INFEE GREECE 


 




ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ SHOWTIME CY ΠΑΝΩ ΨΗΛΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ....