RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ: Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ

Για τη διαπλάτυνση και τον εκσυγχρονισμό της λεωφόρου Αγλαντζιάς θυσιάστηκε σημαντικός
αριθμός δέντρων με αποτέλεσμα τις αντιδράσεις πολιτών, όμως η ώρα για το νέο πράσινο που θα στολίσει τον συγκεκριμένο δρόμο φαίνεται ότι πλησιάζει. 

  Σύμφωνα με τον κατάλογο των φυτών για την τοπιοτέχνηση της λεωφόρου Αγλαντζιάς, με τη διαπλάτυνση και τον εκσυγχρονισμό της, θα φυτευτούν σε αυτήν 402 δέντρα συνολικής αξίας €14.115, όπως και 5.837 θάμνοι αξίας €47.327. Συνολικά, δηλαδή, θα φυτευτούν 6.239 φυτά, αξίας €61.442.   

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγλαντζιάς Χαράλαμπο Πετρίδη, στα χέρια του οποίο είναι ήδη η σχετική λίστα του Τμήματος Δασών, στη λεωφόρο Αγλαντζιάς θα φυτευτούν οκτώ συνολικά είδη δέντρων και 14 είδη θάμνων.   

Τα είδη των δέντρων που επιλέγηκαν για φύτευση στη λεωφόρο Αγλαντζιάς είναι κυπαρίσσια πλαγιόκλαδα, κιτρομηλιές, μαστισιές, κυπαρίσσια αριζόνικα, κυπαρίσσια ορθόκλαδα, ελιές, μποχινιές μαχαίριες, κυπαρίσσια ορθόκλαδα.   

Ανάμεσα στα 14 είδη των θάμνων που επιλέγηκαν για τη λεωφόρο Αγλαντζιάς είναι, μεταξύ άλλων, σχινιές, ροδοδάφνες, πορτοκαλί και κίτρινες λαντάνες, βουκεμβίλιες, λασμαρί, λεβάντες κ.ά. philenews 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ