RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Η ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ


Η Ομάδα Εθελοντών Μικρών Αγωνιστών, αν και συστάθηκε πρόσφατα,
προχωρά ήδη με γοργούς ρυθμούς για την επισημοποίησή της ως Σύνδεσμος, αλλά μέχρι τότε δεν παραμένει αδρανής.
 
Ο στόχος της ομάδας είναι η απασχόληση και ψυχαγωγία των παιδιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κύπρου.
Μετά την πρόσφατη επίσκεψη στο Μακάριο Νοσοκομείο στη Λευκωσία, την Κυριακή 6 Μαΐου η Ομάδα Εθελοντών για τους Μικρούς Αγωνιστές επισκέφθηκε τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Μασκότ από το Fantastic Eshop συνοδεύουν την Ομάδα Εθελοντών στις επισκέψεις της στα νοσοκομεία.  
 
https://www.facebook.com/fantasticeshopcom/
 

Η ομάδα ψυχαγωγών Nana Lou ανέλαβε τις χειροτεχνίες

Χρώματα και υπέροχες κατασκευές! "Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα ψυχαγωγών Nana Lou. Την Τατιάνα Βασιλείου και την Μαρία για τις υπέροχες κατασκευές που έφτιαξαν με τα παιδάκια αλλα και τους μεγάλους μας φίλους που νοσηλεύονταν!!!".


Η ηθοποιός Λουκία Μουσουλιώτη συνόδευσε την Όμάδα Εθελοντών Αγωνιστών στην επίσκεψη της στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.Η ίδια δήλωσε "ευλογημένη" που έζησε μια τόσο συγκινητική εμπειρία.

 "Γνωρίσαμε υπέροχους ανθρώπους σε ένα παράδοξα όμορφο περιβάλλον. Γιατί, στο νοσοκομείο το επάγγελμα καταλήγει να είναι λειτούργημα με συναίσθημα και αγάπη.

Ευχαριστούμε πολύ τον Διευθυντή της παιδιατρικής πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείο Λάρνακας που μας έδωσε με χαρά την άδεια να επισκεφθούμε τα παιδάκια.

Ευχαριστούμε επίσης το υπέροχο νοσηλευτικό προσωπικό που μας αγκάλιασε και βοήθησε στο έργο μας με κάθε δυνατή προσπάθεια και με πολλά χαμόγελα!", αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομάδα Εθελοντών Μικρών Αγωνιστών.

 
Η ομάδα του Teatro Angelico παρουσίασε κουκλοθέατρο

 
"Ιστορίες φτιαγμένες από τα ίδια τα παιδιά, ηρωες που ζωντάνεψαν επί τόπου μπροστά στα μάτια τους όπως... Μια νεράιδα που πίστεψε στον εαυτό της και κατάφερε να πετάξει και να βρει λουλουδια, μια γλυκιά σοκολατού που έχασε τα σοκολάτακια της και με τη βοήθεια της φίλης της τα βρήκε, η Κόκκινοσκουφιτσα που συνάντησε έναν ξανθό λύκο, ο οποίος τη βοήθησε να πάει στο σπίτι της γιαγιάς της, ο τρελός ζωγράφος που ήθελε να ζωγραφίσει μα δεν έβρισκε τα πινέλα του, η χορευταρού μαγείρισσα που επιτέλους πήρε μια μέρα ρεπό να ξεκουραστεί και η φοβερή και δυνατή πολεμιστρια που διασχίζει όλα τα βουνά του κόσμου και συνεχίζει...
Στιγμές μοναδικές και ανεπαναληπτες!!! Όλοι αυτοί οι ήρωες μαζί με τα παιδιά και τη Χιονάτη, τον νανο, τη λουλουδού, τον μεθύστακα και τις γιγαντοκούκλες μας, την Καρδουλίτα και τον κυριο Μάγο, δημιούργησαν παραμυθένια ατμόσφαιρα στο νοσοκομείο της Λαρνακας, σε σημείο που ξεχάσαμε ότι βρισκόμασταν σε νοσοκομείο!!!
Ευχαριστούμε πολύ την υπέροχη Μουσικό Στέφανη Αλέξη, η οποία μας συντρόφευε μελωδικά στο παραμυθένιο αυτό ταξίδι, με τη συνοδεία της κιθάρας!
Μπράβο σε όλους, οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία με κάθε τρόπο! Συγχαρητήρια σε όλους, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στα παιδιά, σε όλους τους γιατρούς, τους νοσοκομους και στη διοίκηση του νοσοκομείου που η δουλειά τους φαίνεται!! Συγχαρητήρια για τη δύναμη σας! Ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη σας, αγάπη και εμπιστοσύνη σας!!!" ανέφερε η Άντζελα Ριζάκη, επικεφαλής του Teatro Angelico. 



Στην Ομάδα Εθελοντών Μικρών Αγωνιστών μπορεί να γίνει μέλος όποιος θέλει και μπορεί να συνεισφέρει στην αποστολή που είναι η ψυχαγωγία των παιδιών στα νοσοκομεία της Κύπρου.   
 

Η Ομάδα Εθελοντών αποτελεί πρωτοβουλία γονέων που διαπίστωσαν από πρώτο χέρι πόσο δύσκολα περνούσαν οι ώρες στο νοσοκομείο για τους ίδιους και τα παιδιά τους.
 
Όπως και στην προηγούμενη επίσκεψη, όλα τα παιδιά πήραν δωράκια με τις πιο όμορφες λέξεις. Τόσο μικρές, μα συνάμα τόσο μεγάλες. Ευχομαστε υγεία, χαρά και αγάπη σε όλα τα παιδάκια του κόσμου. Τα δωράκια ήταν μία προσφορά του Touch handmade και του Laser cutting and engraving. 

 
Η «Ομάδα Εθελοντών για τους Μικρούς Αγωνιστές » προσπαθεί ενεργά να βρίσκεται δίπλα σε κάθε μικρό αγωνιστή που βρίσκεται σε κάποιο νοσοκομείο ή σε οποιοδήποτε χώρο που προάγει το αίσθημα του εθελοντισμού.

Το γέλιο, το παιχνίδι, το τραγούδι, η συζήτηση, το θέατρο, είναι μόνο μερικά από τα πολλά “εργαλεία” που αξιοποιεί για την ενίσχυση και την ενδυνάμωση τόσο των παιδιών όσο και των γονιών.

Στόχος είναι να νιώσουν τα παιδιά ότι ακόμη και το νοσοκομείο μπορεί να αποτελέσει χώρο παιχνιδιού, χαράς και δημιουργίας.

Η ευχάριστη ατμόσφαιρα που κυριαρχεί τις ώρες της δημιουργικής απασχόλησης διώχνει την ένταση και επιδρά λυτρωτικά στις ψυχές παιδιών, γονέων, νοσηλευτών και γιατρών.

Με το συνδυασμό δημιουργίας, μάθησης και ψυχαγωγίας, παρέχονται εναλλακτικοί τρόποι αυτοέκφρασης και ψυχολογικής στήριξης, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της προσπάθειας των μικρών αγωνιστών.  

Αλήθεια, πώς βοηθά η κάθε δραστηριότητα;  

• Η ζωγραφική, οι χειροτεχνίες, οι καλλιτεχνικές κατασκευές, βοηθούν στην εξωτερίκευση των συναισθημάτων των μικρών αγωνιστών. Επίσης, δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να διασκοσμήσουν το χώρο του νοσοκομείου και να αναδείξουν τα ταλέντα τους.

• Η παρακολούθηση κουκλοθέατρου και άλλων θεατρικών παραστάσεων, αποτελούν ευκαιρίες για αυτοσχεδιασμό και έκφραση. Παράλληλα προσφέρουν χαλάρωση – εκτόνωση στους μικρούς αγωνιστές.
• Η μουσική και τα τραγούδια, απαλύνουν το σωματικό και ψυχικό πόνο, μειώνουν το επίπεδο του φόβου, το στρες και το άγχος ενώ παράλληλα αποκτούν πολλές μουσικές γνώσεις.

Η Ομάδα Εθελοντών Μικρών Αγωνιστών στο Facebook:
Ομάδα

Σελίδα

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ
ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 
 
https://www.facebook.com/fantasticeshopcom/