RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ: ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ


Για σοβαρή ζημιά στο θεσμό της αιμοδοσίας μέσα από ανακριβή
και αναληθή δημοσιεύματα, έκανε λόγο ο Διευθυντής της Τράπεζας Αίματος, Σωκράτης Μενελάου μετά το δημοσίευμα που ήθελε ασθενή να μεταγγίστηκε με μολυσμένο από σύφιλη αίμα.

Μιλώντας στο TVONE, ο κ. Μενελάου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για καμία γκάφα ολκής από πλευράς των ιατρικών υπηρεσιών εξηγώντας ότι όταν ένας διαχρονικός αιμοδότης ο οποίος σε κάποιο στάδιο διαγνωστεί με οποιαδήποτε μεταδοτική ασθένεια αποκλείεται άμεσα και μόνιμα από τον κύκλο της αιμοδοσίας, ενώ όλα τα προϊόντα αίματος που έδωσε στο παρελθόν καταστρέφονται σύμφωνα με την ενδεικνυόμενη διαδικασία.

Αναφορικά με τη συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Μενελάου, ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες ανέτρεξαν πίσω στις προηγούμενες αρνητικές αιμοδοσίες του ίδιου αιμοδότη προκειμένου να εξαλείψουν οποιαδήποτε πιθανότητα να συνέβη κάτι σε προγενέστερο στάδιο.

Διαδικασία που όπως υπογράμμισε ο κ.Μενελάου ακολουθείται πάντα σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό ο κ. Μενελάου ανέφερε ότι πρόκειται για αιμοδότη ο οποίος κατά την τελευταία αιμοδοσία του εντοπίστηκε με σύφιλη ενώ σε προηγούμενες αιμοδοσίες εντοπίστηκε αρνητικός.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες όπως είπε ο κ. Μενελάου ενημέρωσαν όλους τους διευθυντές των νοσοκομείων προκειμένου να καλέσουν τους ασθενείς στους οποίους κατά το παρελθόν μεταγγίστηκαν με αίμα από τον συγκεκριμένο αιμοδότη για να προσέλθουν για τυπικό έλεγχο, όπως ακριβώς συνέβη και στο παρελθόν και θα συνεχίσει να συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Πηγή: philenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ
ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ