RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ: ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

 
 

Τρίτη του Πάσχα, απόγευμα μετά τις 3 η Ομάδα Εθελοντών Μικρών Αγωνιστών
συγκεντρώνεται στο Μακάριο Νοσοκομείο.


Τέτοιες μέρες η σκέψη μας στρέφεται στους γονείς και τα παιδιά που νοσηλεύονται και στερούνται τις οικογενειακές χαρές που για τους περισσότερους είναι δεδομένες.


Έτσι, την Τρίτη του Πάσχα οργανώθηκε στο Μακάριο Νοσοκομείο μια μικρή εκδήλωση, στο πνεύμα των ημερών, από την νεοσύστατη Ομάδα Εθελοντών Μικρών Αγωνιστών.   

 
Μέλη της Ομάδας Εθελοντών έκαναν πρώτα μία βόλτα στα δωμάτια των παιδιών χαρίζοντας τους κόκκινα αυγά για να τσουγκρίσουν, σοκολατένια αυγά, αλλά και χειροποίητα δωράκια με ευχές.


Ακολούθως, όσα παιδιά ήταν σε θέση να μετακινηθούν, πήγαν στο χώρο της εκδήλωσης, που τους έδωσε την ευκαιρία να διασκεδάσουν με τους γονείς τους και τους φίλους εθελοντές.  

Με ζωντανή μουσική και παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια, το Μουσικό Σχήμα "Οι Πέρκαλλοι" έδωσε ρυθμό στην εκδήλωση!


Μικροί και μεγάλοι χόρεψαν και μπήκαν στο πνεύμα των ημερών, έστω με αυτό τον τρόπο, υπό τους περιορισμούς που επιβάλλει η περιπέτεια της υγείας που αντιμετωπίζουν.


Η Βουλευτής κ. Σκεύη Κουκουμά, όχι μόνο έδωσε το παρών της, αλλά χόρεψε με γονείς και παιδιά που διασκέδασαν στην πασχαλινή εκδήλωση.


Στη συνέχεια, η ομάδα Teatro Angelico που έκανε την εμφάνιση της με εντυπωσιακές φιγούρες κουκλοθέατρου, απασχόλησε τα παιδιά με ομαδικά παιχνίδια...


...ενώ τους χάρισε σπαθιά από μπαλόνια!  


Η Ομάδα Εθελοντών Μικρών Αγωνιστών που συστάθηκε πρόσφατα, έθεσε ως πρώτιστο και βασικό στόχο την ψυχαγωγία των παιδιών, ώστε να τους χαρίζει ευχάριστα διαλείμματα από τη ρουτίνα του νοσοκομείου.

Η Ομάδα Εθελοντών δημιουργήθηκε καταρχήν από γονείς οι οποίοι κατά την νοσηλεία των παιδιών τους διαπίστωσαν την απουσία ψυχαγωγίας από τα νοσοκομεία, αλλά και παιδότοπων που να πληρούν βασικούς κανόνες καθαριότητας και ασφάλειας και να είναι στη διάθεση των παιδιών.

Πρόκειται για ένα στοίχημα που όπως δείχνουν τα πράγματα μπορεί να κερδηθεί, καθώς υπήρξε θερμή ανταπόκριση από εθελοντές που έχουν εκφράσει τη στήριξη τους στην Ομάδα και θέλουν να συνεισφέρουν αφιλοκερδώς στην ψυχαγωγία των παιδιών.  

Ευχόμαστε αυτή η πρωτοβουλία να έχει τη στήριξη όσων απαιτείται και η Διεύθυνση των νοσοκομείων με παιδιατρικά τμήματα να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό της Ομάδας Εθελοντών, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του τομέα της ψυχαγωγίας σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για κάθε παιδί που αναγκάζεται να διανυκτερεύσει για μέρες, μήνες ή ακόμα και χρόνια μακριά από τη ζεστασιά και την άνεση του σπιτιού του.  
 
Σε νοσοκομεία στο εξωτερικό δίνεται χώρος και χρόνος στους εθελοντές να απασχολήσουν τα παιδιά και να τα βοηθήσουν να ξεχάσουν τις δυσκολίες που βιώνουν εξαιτίας κάποιας ασθένειας που τα οδηγεί στο νοσοκομείο. Και ομολογουμένως, μόνο ευεργετικές επιδράσεις έχει κάτι τέτοιο στην ψυχολογία των παιδιών.




Την πασχαλινή εκδήλωση της Ομάδας Εθελοντών Μικρών Αγωνιστών στήριξαν:
Κυπριακή Παραδοσιακή Μουσική: Μουσικό Σχήμα Οι Πέρκαλλοι
Μασκότ Λαγουδάκι: Fantastic Mascots Member of Fantastic Eshop.com
Ομάδα Κουκλοθέατρου-Παιχνίδια-Μπαλονοκατασκευές: Teatro Angelico
Χειροποίητα δωράκια: Touch Handmade, Laser cutting & engraving

Αυγά: Petrides Farm Park
Σοκολατένια αυγά: Choco King
Σοκολάτες: Ομάδα Εθελοντών Σιας

Χορηγός Φλαούνων: Τάσος Τρισόκκας

Το λογότυπο της ομάδας φιλοτέχνησε η Μαριάννα Συμεού του γραφείου MAX desings

Βρείτε την Ομάδα Εθελοντών Μικρών Αγωνιστών στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ