RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΣΟΚ ΣΤΟ SHOWTIME CY - "Η ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΔΕΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ"

Για όλα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες σε
διάφορα κυπριακά ΜΜΕ - όχι από εμάς - και που αφορούν την σεξουαλική κακοποίηση μαθήτριας σχολείου της Πόλης Χρυσοχούς από συμμαθητές της, απαντάει σήμερα μέσω του ShowTime Cy ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ της ΠΟΛΗΣ.

Σε μια επιστολή - ξεκαθάρισης των συμβάντων - όλα τα μέλη του Συνδέσμου Γονέων υπογράφουν το παρακάτω κείμενο θέλοντας απλά να πουν όλα όσα έγιναν ακριβώς και χωρίς εκείνες τις υπερβολές που κάποιοι θεώρησαν σωστό να βγάλουν προς τα έξω, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η επιστολή που έχει απόψε αποκλειστικά στα χέρια της το ShowTime Cy λέει χαρακτηριστικά:

Επιστολή Συνδέσμου Γονέων και κηδεμόνων γυμνασίου πόλεως της Χρυσοχόους για την δημοσιεύση των πρόσφατων γεγονότων παραβατικής συμπεριφοράς μαθητών σε σχολικό χώρο.

Μετά λύπης μας τις τελευταίες δύο εβδομάδες, παρακολουθούμε τη δημοσίευση ανυπόστατων κατηγοριών εναντίον του γυμνασίου πόλεως Χρυσοχοούς εξαιτίας του περιστατικού που έγινε στις 28 Φεβρουαρίου και που αφορά παραβατικότητα μαθητών απέναντι σε συμμαθήτριά τους.

Με την παρούσα επιστολή καταδικάζουμε τις πράξεις των μαθητών και παράλληλα διαψεύδουμε τις λανθασμένες πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Τα ΜΜΕ έδωσαν υπερβολική έκταση στο θέμα παραπληροφορώντας το κοινό με ψευδή στοιχεία. Τέτοιου είδους ανυπόστατα δημοσιεύματα μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν, αφού στιγματίζουν τους μαθητές και το ίδιο σχολείο.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ SHOWTIME CY 


Διευκρινίζουμε ότι το περιστατικό ήταν ένα λυπηρό, μεμονωμένο γεγονός, εφ΄όσον το σχολείο δεν παρουσιάζει κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς. Συγκεκριμένα οι τρεις μαθητές του σχολείου συμπεριφέρθηκαν με απαράδεκτο τρόπο στη συμμαθήτρια τους, γράφοντας με μαρκαδόρο στα χέρια, στο μέτωπο και στην κοιλιά της, θίγοντας την αξιοπρέπειά της. Σε καμία περίπτωση η μαθήτρια δεν ξεγυμνώθηκε ούτε κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Το ατυχές γεγονός δεν έλαβε χώρα στην αυλή του σχολείου, μπροστά στα μάτια μαθητών, εκπαιδευτικών όπως είχε δημοσιευτεί από τα ΜΜΕ.

Από την πρώτη στιγμή, η διεύθυνση του σχολείου προέβη σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες βάσει των κανονισμών. Χειρίστηκε το θέμα με την ανάλογη ευαισθησία και εχεμύθεια λαμβάνοντας υπόψη το ανήλικο των μαθητών.
Οι μαθητές τιμωρήθηκαν παραδειγματικά αλλά παράλληλα στηρίχθηκαν από το σχολείο και δεν διασύρθηκαν. Καλούμε τα ΜΜΕ να δείχνουν την απαραίτητη προσοχή και ευαισθησία κυρίως σε θέματα που αφορούν ανήλικους, διότι οποιαδήποτε παραποίηση γεγονότων μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 
 ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ