RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

ΚΥΠΡΟΣ: ΠΕΜΠΤΗ "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ" & ΣΑΒΒΑΤΟ ΧΙΟΝΙΑ - ΠΟΤΕ ΘΑ ΝΤΥΘΟΥΝ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΤΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ

Από τις ανοιξιάτικες ημέρες με τις υψηλές θερμοκρασίες οδηγούμαστε σε χειμερινό καιρικό σκηνικό με βροχές-χιόνια και αισθητή πτώση θερμοκρασίας.


ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ 

Παραμένουμε ακόμα στον θερμό τομέα με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή με τις βροχές αν και παρατηρούνται τόπους τόπους αυτές είναι λίγες ακόμα.
Αυτό το καιρικό σκηνικό συνεχίζει όμως αναμένεται άνοδος θερμοκρασίας λόγω θερμών αερίων μαζών που θα μας επηρεάζουν μέχρι και την Παρασκεή με τάση υποχώρησης από το Σάββατο 23/12 με την θερμοκρασία να αρχίσει να σημειώνει πτώση.
Η αιτία αυτής της νεάς ανόδου είναι ένα αυλώνας ψυχρών έως πολύ ψυχρών αερίων μαζών που εκτείνεται μέχρι και τις ακτές της βορείου Αφρικής με αποτέλεσμα να μας στέλνει πιο θερμές αέριες μάζες.
Αυτός ο αυλώνας θα ευννοήσει και σε δημιουργία χαμηλού βαρομετρικού εκεί στις ακτές της βορείου Αφρικής με αποτέλεσμα να συμβάλει και αυτό στο να δεχόμαστε πιο θερμές αέριες μάζες.
Επίσης θα είναι και η αιτία μεταφοράς σκόνης στην ατμόσφαιρα περίπου μέχρι το Σάββατο με τάση υποχώρησης.

Όμως ψυχρές αέριες μάζες και το χαμηλό βαρομετρικό κινούνται προς την περιοχή της Κύπρου που επιτέλους έρχεται η αλλαγή στο καιρικό σκηνικό.
Αναμένεται η θερμοκρασία να αρχίσει να σημειώνει πτώση από το Σάββατο 23/12 που συνεχίζεται και Κυριακή 24/12 με αποτέλεσμα να είναι αισθητή μέχρι Κυριακή-Δευτέρα 24-25/12 λόγω ψυχρών αερίων μαζών.
Επιπλέον μαζί με την πτώση έρχονται βροχές και χιόνια.

Από Παρασκευή μέχρι Δευτέρα 22-25/12 άστατος θα είναι ο καιρός με βροχές κατά περιόδους και στο σύνολο αυτών των ημερών θα είναι Παγκύπριες.
Βασικά θα δεχτούμε 2 κύματα φαινομένων.Ένα 22-23/12 με πιθανές ποσότητες τοπικά να κυμαίνονται 10-20mm όχι παντού έτσι ποσότητες και να έρχεται και δεύτερο κύμα 24-25/12 με περισσότερες βροχές.
Όσο αφορά τις ποσότητες θα τα δούμε και σε επόμενα δελτία διότι είναι μια λεπτομέρεια που λογικά θα παρουσιάζει αλλαγές ακόμα.
Δεν αποκλείεται να μας δώσει και αρκετές βροχές στο σύνολο αυτών των 4 ημερών από 22 έως 25/12.
Τα χιόνια κυριως από τις 24/12 στο Τρόοδος που όσο προχωράμε προς Δευτέρα θα κατεβούν και πιο κάτω σε ορεινές περιοχές και θα δούμε αν καταφέρουν να επηρεάσουν και κάποιες ημιορεινές περιοχές.
Αυτή είναι η εικόνα μέχρι στιγμής αλλά θα το αφήσουμε 2-3 ημέρες ακόμα για να δούμε τι ακριβώς θα γίνει με ποσότητες αλλά και το υψόμετρο των χιονιών.

Τώρα όσο αφορά τις επόμενες ημέρες τοπικές βροχές έχουν την δυνατότητα να παρατηρούνται μέχρι πρωινές ώρες Τετάρτης όχι όμως ιδιαίτερες ποσότητες.
Σε γενικές γραμμές η ημέρα θα κυλήσει με περιόδους αυξημένων νεφώσεων.
Για Πέμπτη δεν φαίνεται κάτι όπου θα παρατηρούνται περισσότερα διαστήματα ηλιοφάνειας,ενώ από Παρασκευή θα αυξηθούν και πάλι οι νεφώσεις και σταδιακά μπαίνουμε σε άστατη καιρική περίοδο.

Θερμοκρασίες 19-23 βαθμούς σε παράλια και εσωτερικό,με ανέμους βορειοανατολικούς-νοτιοανατολικούς στα 2-3 μποφόρ με περιόδους έως και 4 μποφόρ.
Θα δούμε τι θα φέρει αυτή η αλλαγή και επίσης κάτι άλλο φάινεται και προς το τέλος του μήνα.Θα τα παρακολουθούμε όλα μαζί με χάρτες αν και τις τελευταίες ημέρες λόγω χρόνου δεν σας ετοίμαζα χάρτες για να σας παρουσιάζω.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 
 ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ