RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΚΥΠΡΟΣ - ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΘΑ "ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΜΕ" ΣΤΗ ΣΚΟΝΗ.... Η ΝΕΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ...

Δυστυχώς καμια αλλαγή δεν παρατηρείται σε όσα είχα αναφέρει για την εξέλιξη του καιρού για την περιοχή μας από την περασμένη εβδομάδα...
 
Μια πολύ ψυχρή γλώσσα επεκτείνεται από τα βορειοανατολικά έως τα νοτιοδυτικά την περιοχή της Ισπανίας που σε συνδυασμό με χαμηλά βαρομετρικά(L) θα δώσουν χειμωνιάτικο καιρικό σκηνικό στην Ευρώπη με βροχές-χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές..
Όλη αυτή η διαταραχή που ανάφερα στην Κύπρο θα δώσει ενα εντελώς καιρικό σκηνικό τις επόμενες ημέρες με θερμές αέριες μάζες που θα δώσουν καλές καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και σκόνη στην ατμόσφαιρα..
Η σκόνη θα αρχίσει από αύριο Τρίτη σιγά σιγά και μέχρι το Σάββατο θα έχει υποχωρήσει..
Για βροχές όπως ανάφερα και σε προηγούμενα μου δελτία περιμένω μετά τις 15 Νοεμβρίου αλλά ακόμα δεν είναι εφικτό να προσδιορίσω ακριβείς ημερομήνιες..
Η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δεχτεί αρκετές βροχές..
Δυστυχώς ο αντικυκλώνας(Η) που βρίσκεται στον Ατλαντικό δεν φαίνεται να κινείται πιο ανατολικά τις επόμενες ώστε να ανοίξει ο διάδρομος για ψυχρές αέριες μάζες στην περιοχή μας..

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά την Κύπρο:
Νεφώσεις  θα παρατηρούνται κατά περιόδους τοπικά τις επόμενες ώρες κυρίως από την μέση ατμόσφαιρα και πάνω..
Θερμοκρασία έως τους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και 23-24 στα παράλια..Στους 17-18 βαθμούς στα ορεινά και στους 11-12 στο Τρόοδος..
Άνεμοι ασθενείς από 1 έως 3 μποφώρ το πολύ..

Τρίτη και Τετάρτη σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία για να κυμαίνεται περίπου από 25 έως 27 βαθμούς σε παράλια και εσωτερικό..Στα ορεινά από 18 έως 21 βαθμούς και από 13 έως 15 στο Τρόοδος..
Εμφάνιση σκόνης στην ατμόσφαιρα..
Για Τρίτη οι άνεμοι στα ίδια με σήμερα Δευτέρα ενώ την Τετάρτη ενισχύονται στα 3-4 μποφώρ με παροδικά 5αρια στα παράλια..

Σε περαιτέρω άνοδο η θερμοκρασία για Πέμπτη που πιθανόν να φτάσει τους 28 βαθμούς ίσως και 29 τοπικά στο εσωτερικό και στους 27 στα παράλια..
Άνεμοι από 2 έως 4 μποφώρ περίπου..
Σκόνη στην ατμόσφαιρα..
Από Παρασκευή 11/11 η θερμοκρασία σε πτώση με την σκόνη να αρχίζει να υποχωρεί σιγά σιγά..

Για το που θα φτάσει ακριβώς η θερμοκρασία έως την Πέμπτη θα εξαρτηθεί από τις ποσότητες σκόνης που θα επικρατούν αλλά και από τις νεφώσεις..Αν είναι αυξημένες οι νεφώσεις(που κάτι τέτοιο φαίνεται)θα κρατήσουν την θερμοκρασία ώστε να μην βγει σε υψηλά επίπεδα..
Θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη των επόμενων ημερών.. ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ WEATHER FORECAST CYPRUS  ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK  ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ