RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΥΠΡΟΣ - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ & ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΒΡΟΧΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 Με βροχές αλλά και έντονες καταιγίδες πλήττεται η Ελλάδα εδώ και δύο μέρες αλλά συνεχίζονται και σήμερα στα δυτικά τμήματα, δυστυχώς πέντε άτομα έχασαν την ζωή τους μετά από τις καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και σήμερα ισχυρός ανεμοστρόβιλος χτύπησε την Ηλεία προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα και οικίες ενώ στα Τρίκαλα οι ισχυρές βροχοπτώσεις πλημμύρισαν την πόλη. 

Στην Κύπρο άκρως διαφορετικό το καιρικό σκηνικό με ηλιοφάνεια καθ’ όλη την διάρκεια τις ημέρας με λίγες τοπικές νεφώσεις στο εσωτερικό τις μεσημεριανές ώρες. Πάμε να δούμε τον καιρό για το νησί μας για τις επόμενες τρείς μέρες.
Το χαμηλό βαρομετρικό και οι χαμηλές πιέσεις που επηρεάζουν την Ελλάδα αλλά και την Ιταλία κινούνται Νότια και εξασθενούν μέρα με την μέρα τα φαινόμενα από το οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό που στροβιλίζεται για μεγάλο διάστημα στην Αδριατική και στο Ιόνιο πέλαγος με αποτέλεσμα να σπρώχνουν ουσιαστικά θερμότερες μάζες αέρα πρός την περιοχή μας παρατηρώντας αύξηση τις θερμοκρασίας κυρίως το Σάββατο και την Κυριακή. Πάμε να δούμε αναλυτικά των καιρό για την κάθε μέρα ξεχωριστά.


Θα μας κάψει.... πάλι
Παρασκευή 09 – 09 Ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος καθ’ όλη την διάρκεια τις ημέρας με πιθανόν να σημειωθούν ελάχιστες και πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στην μέση ατμόσφαιρα κυρίως το μεσημέρι πρός απόγευμα και μετά θα εξασθενίσουν. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στο εσωτερικό τους 36° βαθμούς, στα ανατολικά παράλια επαρχίας Λάρνακας και Αμμοχώστου στους 37° βαθμούς, στα νότια παράλια επαρχίας Λεμεσού θα ανέλθει στους 35° βαθμούς, στους 34° βαθμούς θα κυμανθεί η θερμοκρασία στα Νοτιοδυτικά και Δυτικά παράλια, στους 28° βαθμούς στα ημιορεινά και στους 25° βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά. Τις πρωινές ώρες αλλά και αργά το βράδυ στα ημιορεινά αλλά και στα νοτιοδυτικά παράλια πιθανών να σημειωθεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί από ασθενείς μέχρι μέτριοι από 2 μέχρι 3 μποφόρ στα ημιορεινά και το εσωτερικό – πεδινά τις χώρας, και στα 3 με κατά τόπους 4 μποφόρ στα υπόλοιπα παράλια. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και η ατμοσφαιρική πίεση θα ανέλθει μέχρι και τα 1010 hPa.

Σάββατο 10 – 09
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος σε όλη την χώρα χωρίς να λείπουν λίγες τοπικές νεφώσεις στην μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα τις μεσημεριανές ώρες στα υψηλότερα ορεινά ενώ η θερμοκρασία θα σημείωση περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί στους 37° βαθμούς στα πεδινά και το εσωτερικό τις χώρας, στους 38° βαθμούς θα ανέλθει η θερμοκρασία στα ανατολικά παράλια τις επαρχίας Λάρνακας και Ελεύθερης Αμμοχώστου, στους 34° βαθμούς και τοπικά 35° θα κυμανθεί η θερμοκρασία στα Νότια και Δυτικά παράλια, στους 28° βαθμούς στα ημιορεινά και στους 26° βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ασθενείς μέχρι μέτριοι στα ημιορεινά και ορεινά 2 με 3 μποφόρ, στα 3 μποφόρ στα πεδινά και Νοτιοδυτικά παράλια και στα 4 μποφόρ στα υπόλοιπα παράλια. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και η ατμοσφαιρική πίεση θα ανέλθει μέχρι και τα 1010 hPa.

Κυριακή 11 – 09
Παραμένουν οι υψηλές πιέσεις στην περιοχή μας με αποτέλεσμα και την Κυριακή ο καιρός να θυμίσει λίγο καλοκαίρι καθώς θα επικρατεί ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα καθ’ όλη την διάρκεια τις ημέρας. Περαιτέρω άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα ανατολικά τμήματα τις χώρας ενώ στα Νοτιοδυτικά και Δυτικά η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό τα πεδινά την Ελ. Αμμόχωστο και την επαρχία Λάρνακας θα ανέλθει στους 38° βαθμούς, στους 35° βαθμούς θα κυμανθεί η θερμοκρασία στα Νότια παράλια τις επαρχίας Λεμεσού, στους 33° βαθμούς και τοπικά 34°, στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα στους 35° βαθμούς,  στα ημιορεινά θα κυμανθεί στους 27° βαθμούς και στα υψηλότερα ορεινά η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 25° βαθμούς. Τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά πιθανών να σημειωθεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν Δυτικοί μεταβλητοί από 3 μέχρι 4 και κατά τόπους 5 μποφόρ στο εσωτερικό τα πεδινά και τα νότια παράλια τις χώρας, στα 3 μποφόρ στα ημιορεινά και τα υψηλότερα ορεινά ενώ στα βόρεια παράλια και Βορειοδυτικά παράλια οι άνεμοι θα πνέουν από ισχυροί έως πολύ ισχυροί από 5 μέχρι κατά τόπους ριπές ανέμων μέχρι και τα 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη έως κυματώδεις και η ατμοσφαιρική πίεση θα ανέλθει μέχρι και τα 1011 hPa η υψηλότερη. 


Οι ημερομηνίες που θα ξαναδούμε βροχές τον Σεπτέμβριο 

Αυτές είναι οι εξελίξεις του καιρού για την χώρα μας για το επόμενο τριήμερο, να σημειώσουμε ότι από την Δευτέρα 12 – 09 η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμαίνεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ σε κάποιες περιοχές όπως τα Δυτικά και Νοτιοδυτικά και ορεινά να κυμαίνεται και λίγο πιο κάτω από το κανονικό για την εποχή. Από τις 13 του Σεπτέμβρη ο καιρός θα ξανά αρχίσει να αλλάζει σταδιακά με τα μοντέλα πρόγνωσης να δίνουν κάποιες βροχές στις 15 του Σεπτέμβρη και ξανά στις 21 μέχρι 23, βέβαια είναι ακόμα νωρίς αλλά σας ενημερώνουμε για την πιθανή τάση του καιρού εκείνο το διάστημα, σαφώς θα ενημερώνεστε με συνεχής ροή από την σελίδα μας για όλες τις εξελίξεις του καιρού. Μέχρι τότε να έχετε ένα όμορφο υπόλοιπο και καλό Σαββατοκύριακο.Χρήστος Μπέλεσης ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ