RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

SOS: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ....

Σε κίνδυνο για το αναπαραγωγικό σύστημα μπορεί να εξελιχθεί το κραγιόν, ένα από τα καλλυντικά που κάθε γυναίκα έχει στο νεσεσέρ της, λόγω ενός χημικού που περιέχεται σε ευρείας κατανάλωσης προϊόντα!
 
Σύμφωνα με πρόταση νόμου που κατατέθηκε από δύο γερουσιαστές, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ θα πρέπει να ελέγχει τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για το αν πέντε επικίνδυνες χημικές ουσίες περιλαμβάνονται σε καλλυντικά, καθώς και άλλα είδη προσωπικής υγιεινής.
Οι ειδικοί διατυπώνουν φόβους για τη χρήση χημικών ουσιών που πιθανώς να μην προκαλούν άμεσα προβλήματα, αλλά η μακροχρόνια χρήση τους ενδέχεται να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, διαταραχών του αναπαραγωγικού συστήματος ή άλλων παθήσεων.
Ενδεικτικά, ένα από τα πρώτα χημικά που θα κληθεί να αξιολογήσει ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων είναι ο οξικός μόλυβδος, μία χρωστική που περιέχεται στις βαφές των μαλλιών. Το συγκεκριμένο χημικό έχει απαγορευθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή συνδέεται με την εμφάνιση διαταραχών του αναπαραγωγικού συστήματος, ενώ τα άλλα τέσσερα συστατικά τα οποία θα εξετασθούν από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων περιέχονται σε σαμπουάν, κρέμες ή άλλα προϊόντα.
Σημειώνεται πως η Ε.Ε. έχει οριοθετήσει τις επιτρεπόμενες συγκεντρώσεις των συγκεκριμένων ουσιών στα εν λόγω προϊόντα, ενώ έχει περιορίσει ή ακόμα και απαγορεύσει περισσότερα από 1.300 χημικά συστατικά ή ομάδες τους. Από την άλλη, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έχει απαγορεύσει τη χρήση μόλις 11 συστατικών και για το λόγο αυτό πολλοί τάσσονται υπέρ της άμεσης αλλαγής του νόμου για τους ελέγχους στις εταιρείες καλλυντικών.star ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ