RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

ΚΥΠΡΟΣ - ΠΑΡΚΟ ΓΙΑ... ΓΑΤΕΣ

Πάφος: Ξεκίνησε ως «αναγκαίο κακό», προκειμένου οι δεκάδες γάτες που κυκλοφορούσαν στους χώρους της Μονής Αγίου Νεοφύτου να σταματήσουν να κινούνται μεταξύ των πελατών του καφέ-εστιατορίου που επαναλειτούργησε στον προαύλιο χώρο του μοναστηριού. 

Πέντε χρόνια από τότε, όμως, το Πάρκο Γάτων Αγίου Νεοφύτου μετατράπηκε σε ένα από τα σημαντικότερα καταφύγια γάτων και επισκέψιμο χώρο ζωόφιλων από όλο το νησί.  Το πάρκο δημιουργήθηκε μετά την παραχώρηση τεμαχίου γης κοντά στο Μοναστήρι Αγίου Νεοφύτου, από πλευράς του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Εγκλειστριώτη, και την εθελοντική εργασία δεκάδων αλλοδαπών, κυρίως κατοίκων της Τάλας. Η λειτουργία του πάρκου ξεκίνησε, επισημαίνουν Βρετανοί εθελοντές, ως ένας απλός περιφραγμένος χώρος στον οποίο διαβιούσαν ασφαλείς περίπου 70-80 γάτες, σήμερα ωστόσο στο πάρκο υπάρχουν 700 τέτοια ζώα. 
«Πρόκειται για γάτες που δεν ήθελε κανείς», αναφέρουν, «και είναι όλοι στειρωμένοι ώστε να μην έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα με την ύπαρξη νέων. Το πάρκο λειτουργεί αποκλειστικά με την εθελοντική εργασία κατοίκων της περιοχής από τη Βρετανία και δεν λαμβάνει καμία επίσημη επιδότηση από κανένα φορέα. Μόνη βοήθεια θα μπορούσε να θεωρηθεί η εκχώρηση του τεμαχίου από την Μονή Αγίου Νεοφύτου, άνευ ενοικίου».  
Ο τεράστιος αριθμός των γάτων που είναι πλέον συγκεντρωμένος στον χώρο, τονίζουν εκπρόσωποι των εθελοντών, βασίζεται στην ανιδιοτελή προσφορά εργασίας και υλικών διατροφής των γάτων από ιδιώτες φιλόζωους. Αν και η προσφορά αυτή είναι αξιέπαινη, τονίζουν, ωστόσο και ο χώρος είναι πλέον μικρός για τις ανάγκες των γάτων, αλλά και η εργασία εθελοντών δεν επαρκεί πια για τέτοιους αριθμούς.  «Αυτός είναι και ο λόγος που πλέον δεν μπορούμε να δεχθούμε τη μεταφορά στο Πάρκο Γάτων Αγίου Νεοφύτου ζώων που δεν θέλουν πια οι ιδιοκτήτες τους», αναφέρουν οι εκπρόσωποι των Βρετανών εθελοντών. philenews.ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ