RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ....


Παιγνίδια κινεζικής κατασκευής, κυρίως, ακατάλληλα προς χρήση εντοπίστηκαν στην αγορά της ΕΕ, προειδοποιεί το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας αναφέροντας ότι πρόκειται για διακοσμητικά για παιδικά βραχιόλια ονομασίας «Kit de crιation de bracelets de luxe - Holiday Fun Box», με κωδικό 5300, παιδική κούκλα (πόνυ) επωνυμίας «Ameiya / Hammy Toys», με κωδικό 333C, παιδική κούκλα (πόνυ) επωνυμίας «AMY», με κωδικό No: JR 1408208 και παιδικό σετ παιχνιδιού (Basketball) επωνυμίας «Kings Sport» και με κωδικό No: 8881B.

Επίσης εντοπίστηκε νεροπίστολο με την ονομασία «Zline Supershooter» και με κωδικό 16744-30936 και αυτοκινητάκι επωνυμίας «Kids Fun», με κωδικό 8372
Οπως αναφέρει το Τμήμα τα προϊόντα που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Ασφάλεια Προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κυκλοφορήσει στην κοινοτική αγορά τα πιο κάτω προϊόντα τα οποία θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους:
Τα διακοσμητικά για παιδικά βραχιόλια ονομασίας «Kit de crιation de bracelets de luxe - Holiday Fun Box», με κωδικό 5300, κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκαν στην αγορά της Νορβηγίας και περιέχουν την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.
Η παιδική κούκλα (πόνυ) επωνυμίας «Ameiya / Hammy Toys», με κωδικό 333C, κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Ουγγαρίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.
Η παιδική κούκλα (πόνυ) επωνυμίας «AMY», με κωδικό No: JR 1408208, κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Τσεχίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.
Το παιδικό σετ παιχνιδιού (Basketball) επωνυμίας «Kings Sport» και με κωδικό No: 8881B, κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Εσθονίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό διβουτύλεστερα (DBP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.
Το νεροπίστολο με την ονομασία «Zline Supershooter» και με κωδικό 16744-30936, κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Σουηδίας και στην πλαστική συσκευασία του προϊόντος περιέχεται κάδμιο σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο.
Το αυτοκινητάκι επωνυμίας «Kids Fun», με κωδικό 8372, κατασκευής Χονγκ Κονγκ, εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο.
Επίσης εντοπίστηκε αιθανόλη επωνυμίας «DOMESTIX», με διάφορους κωδικούς. Το προϊόν είναι βελγικής κατασκευής εντοπίστηκε στην αγορά της Γαλλίας και είναι επικίνδυνο καθώς το πώμα ασφαλείας του είναι ακατάλληλο.ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ