RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Λανθασμένο δημοσίευμα στην εφημερίδα σημερινή, την Κυριακή, 24.04.2016, σχετικά με την Τεχνική Συμφωνία που υπογράφτηκε από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου και το Kings College Hospital, Αγγλίας, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και φόβο στους γονείς των 600 περίπου παιδιών με Ηπατικές και Γαστρεντερολογικές παθήσεις. 

Τα παιδιά αυτά παρακολουθούνται στο Παιδιατρικό Κέντρο Ήπατος, Γαστρεντερολογίας και Διατροφής, Μακάρειο Νοσοκομείο, Λευκωσίας και Kings College Hospital, Αγγλίας.
Εκπρόσωποι των τριών συνδέσμων που μέλη τους μικροί ασθενείς παρακολουθούνται στο Παιδιατρικό Κέντρο, μαζί με εκπρόσωπο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, κ. Παμπορίδη, την Τετάρτη, 27.04.2016.
Μετά την συνάντηση οι 4 σύνδεσμοι έδωσαν για δημοσίευση την πιο κάτω ανακοίνωση.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Τεχνική Συμφωνία υπογράφτηκε τον Μάρτη του 2014. Η Τεχνική Συμφωνία, όπως συμφώνησε και ο Υπουργός Υγείας, κ. Παμπορίδης είναι οικονομικότερη και αποδοτικότερη για την σωστή ιατρική φροντίδα των παιδιών με σπάνιες παθήσεις, ηπατικές και γαστρεντερολογικές, που απειλούν την ζωή τους.
Πριν Την Τεχνική Συμφωνία τα παιδιά αυτά ταξίδευαν μέχρι και 3-4 φορές τον χρόνο στο εξωτερικό ακόμη και για απλές εξετάσεις.
Με βάση την Τεχνική Συμφωνία τα 600 περίπου παιδιά δεν ταξιδεύουν πλέον. Παρακολουθουνται στο Παιδιατρικό Κέντρο, με βάση τα πρωτόκολλα του και τις αρχές του Kings College Hospital . Έχουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δικαιούνται στην πατρίδα τους, κοντά στις οικογένειες τους. Ταξιδεύουν μόνο 2-3 περιστατικά πολύ περίπλοκα που χρίζουν άμεσης αποστολής. Ακόμη επιστρέφοντας έχουν άμεση και καθημερινή φροντίδα από τα 2 νοσοκομεία που συνεργάζονται. Το Παιδιατρικό κέντρο έχει εξοπλιστεί από ένα πρόγραμμα τηλεϊατρικής και τηλεδιάγνωσης.
Η Τεχνική Συμφωνία διασφαλίζει την συστηματική, καθημερινή και διαχρονική Ιατρική φροντίδα και θεραπεία των μικρών παιδιών.LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ