RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΜΟΝΟ ΣΤΟ SHOWTIME: ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ - ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΦΩΤΟ

 Είναι το εντυπωσιακό και πιο πολυσυζητημένο ελεύθερο θέμα των ημερών της Κύπρου. Αυτός είναι και ο λόγος που το ShowTime-cy εδώ και μέρες κάνει ρεπορτάζ προκειμένου να μάθει όσο το περισσότερο πράγματα για το εντυπωσιακό ναυάγιο της Λεμεσού. 

Ο Γιωργος Παυλιδης δάσκαλος στο ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ & ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ είναι από τους τυχερούς που κατάφεραν να το επισκεφτούν αμέτρητες φορές και μερικές από αυτές εντώπισε την πιο famous φώκια της Κύπρου μας. Ο Γιώργος Παυλίδης ανοίγει την καρδιά του στο ShowTime-cy και λέει τα πάντα για το πιο πολυσυζητημένο ναυάγιο ενώ... εξασφαλίσαμε και αποκλειστικές υποβρίχιες φωτογραφίες από αυτό.

Ο Γιωργος Παυλιδης ειναι ιδιοκτητης του Κεντρου Εκπαιδευσης Ελευθερης Καταδυσης & Πρωτων Βοηθειων. Ειναι επαγγελματιας  υποβρυχιος κινηματογραφιστης και Παραγωγος Ντοκυμαντερ και ταινιων με θεμα το βυθο και τον κοσμο του.

Γιώργος Παυλίδης στο ShowTime-cy: Από τα 14 γνωστά ναυάγια στην θαλάσσια περιοχή Λεμεσού  4 εξ αυτών βρίσκονται πολύ κοντά στην ακτογραμμή σε μικρο βάθος... Ένα εξ αυτών είναι και το ναυάγιο στη φώτο... Το συγκεκριμένο ναυάγιο βρίσκεται μόλις 200 μέτρα από την ακτή μπροστά από το εργοστάσιο τηςς Σοδαπ
 

Είναι σε βάθος μόλις 4 μέτρων και είναι γνωστό σε πάρα πολύ κόσμο. Δέχεται επισκέψεις από ψαράδες και από υποβρύχιους κυνηγούς (ψαρτουφεκαδες) πολύ συχνά. Με την πρύμνη να βλέπει το νότο μοιάζει έτοιμο να σαλπάρει... Το πίσω μέρος  του ναυαγίου είναι αρκετά ρηχά με κίνδυνο  να κτυπήσει πάνω σ αυτό κάποια προπέλα από διερχόμενο σκάφος... Αν και έχουν επανειλημμένα τοποθετηθεί σημαδούρες από τους ερασιτέχνες ψαράδες για να είναι ορατό το σημείο κίνδυνου πολλές φορές λόγω καιρού η σημαδούρες αποκόπτονται η αφαιρούνται και αυτό το καθιστά επικίνδυνο.
 Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η αρχή λιμένων δηλώνει την πρόθεση να το μετακινήσει σε βαθύτερη ζώνη. Είναι μεταλλικό μήκους περίπου 20 μέτρων και το ωραίο είναι ότι άκουσα στο βυθό μόνο η πρύμνη και η πλώρη δημιουργώντας ένα κενό κάτω από το σκάφος ακριβώς στη μέση.
Σ αυτό το σημείο συχνάζουν ψαριά από Σπαριδες μέχρι μικρες Σερανιδες και αλλά μικρότερα.
Εντυπωσιακό είναι το ότι είναι σημείο που συχνάζει η μεγαλύτερη φώκια του κόλπου της Λεμεσού
 Και συνεχίζει η εξομολόγησή του στο ShowTime-cy

Πολλές φορές έχει γίνει θεατή όπου αν έχει τα κέφια της θα φέρει βόλτα τα σκάφη η τους δύτες για αρκετή ώρα και μάλιστα κάνοντας τούμπες η άλματα στον περίγυρο τους. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την ύπαρξη αυτών των ναυαγίων και να τα επισκεπτόμαστε .Είναι εντυπωσιακη η εικόνα τους αλλά κυρίως το συναίσθημα που προκαλούν και το δέος σε κάθε επισκέπτη.
Η αξιοποίηση και όχι η μετακίνηση τέτοιων πόλων έλξης επισκεπτών θα έπρεπε να μπει στο τραπέζι των προτάσεων για την μελλοντική διαχείριση τους και όχι η μετακίνηση τους..Ειδικά σε ναυάγια που είναι εύκολα προσιτά από την ακτή και από κολυμβητές ..
Η παρουσία τέτοιων ναυαγίων μάλιστα δίνει το δικαίωμα σε κοράλλια κοχύλια και πολλούς άλλους ασπόνδυλους οργανισμούς να βρουν τη δική τους όαση και βάση αναπτύσσοντας ένα βιότοπο ξεχωριστό και πανέμορφο Σκεφτείτε το!LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ