RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΚΥΠΡΟΣ: ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΘΑ ΠΟΥΜΕ... "ΛΕΥΚΕΣ ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ" - ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ....

Αρχίζει σιγά σιγά η κάθοδος πιο ψυχρών αερίων μαζών από τα βόρεια στην περιοχή μας διατηρώντας τον άστατο καιρό..

Αυτό επιτυγχάνεται με την ανύψωση θερμών αερίων μαζών πιο βόρεια όπου σε συνδυασμό με τον αντικυκλώνα θα ευνοήσουν τις πολύ ψυχρές αέριες μάζες να κατηφορίσουν..
Μπαίνουν εμπόδιο στην ατλαντική ροή και ειλικρινά γίνεται μια μάχη για αυτό και η περιοχή μας μπαίνει σε περίοδο με τσουχτερό κρύο από Σάββατο απόγευμα και μετά για 2-3 ημέρες..

Για αύριο Παρασκευή στην Κύπρο τις πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια,νεφώσεις που αυτές οι νεφώσεις τοπικά θα δώσουν λίγες βροχές τοπικά στα δυτικά-βορειοδυτικά αλλά και βόρεια-βορειοανατολικά..
Νεφώσεις θα συνεχίσουν να παρατηρούνται μεσημέρι με απόγευμα δίνοντας βροχές πιθανόν κυρίως στα δυτικά-βορειοδυτικά,ορεινά,εσωτερικό και προς βόρεια-βορειοανατολικά..

Οι βροχές μέτριας έντασης και ίσως πιο τοπικά σε αυτές τις περιοχές να έχει λίγη ένταση..Δεν θα είναι σε όλες αυτές τις περιοχές οι ίδιες ποσότητες.. Στις υπόλοιπες περιοχές προς νότια-νοτιοανατολικά δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερο..
Τα χιόνια στο Τρόοδος..
Για τις βραδυνές ώρες πιθανόν βροχές να παρατηρούνται τοπικά σε παράλιες περιοχές..
Λόγω του ότι είναι κάπως μπερδεμένη η όλη καιρική φάση με τις συνεχείς εναλλαγές των μοντέλων πρόγνωσης θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την όλη εξέλιξη..

Άνεμοι χωρίς προβλήματα και θα είναι πολύ ασθενείς έως ασθενείς στα 2 έως 3 μποφώρ..
Θερμοκρασία στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και βόρεια και στους 16 στα παράλια..Στους 8-11 βαθμούς στα ημιορεινά και στους 5 στα ορεινά..Στο Τρόοδος τον 1 βαθμό..
Ψύχρα γενικά τις αυγινές και πρωινές ώρες με παγετό στο Τρόοδος..
Η ατμοσφαιρική πίεση θα παρουσιάζει μια μικρή πτώση κατά τι διάρκεια της ημέρας προς το βράδυ..


ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ - ΕΙΣΒΟΛΗ ΧΙΟΝΙΑ - ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ

Σάββατο 23/1/16
Άστατος καιρός με βροχές και χιόνια..Τα φαινόμενα κατά περιόδους μάλλον από το μεσημέρι και μετά..Τα χιόνια θα κατεβαίνουν υψόμετρο λόγω και της πτώσης της θερμοκρασίας και μέχρι το βράδυ θα υπάρχουν πιθανότητες μέχρι και τα 800 μέτρα..


Κυριακή-Δευτέρα 24-25/1/16
Τσουχτερό κρύο με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με τα χιόνια από αργά το απόγευμα της Κυριακής και μετά να έχουν να κατεβαίνουν μέχρι και 400 μέτρα..Πόσα φαινόμενα θα έχουμε και που ακριβώς δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα από τους χάρτες..
Θα χρειαστεί προσοχή αυτές τις ημέρες και για τους γεωργούς λόγω του ότι η θερμοκρασία τα βράδια θα πέφτει στο μηδέν και ίσως λίγο πιο κάτω..
Στο Τρόοδος αλλά και στα ορεινά ολικός παγετός..

Πραγματικά δεν ξέρω τι γίνεται με τα μοντέλα πρόγνωσης και υπάρχουν κάποιες διαφωνίες όσο αφορά τις θερμοκρασίες διότι για να χιονίσει πρέπει να υπάρχει καλή θερμοκρασιακή υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα της ατμόσφαιρας.. Εδώ υπάρχουν κάποιες διαφωνίες ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα..
Η δική μου γνώμη με οποιοδήποτε ρίσκο και αν έχει (που έχει πάρα πολύ) είναι ότι χιόνια θα δουν και τα πεδινά αλλά ακόμα δεν μπορώ να σας πω περιοχές..
Είναι η γνώμη μου την λέω και από κει και πέρα θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.. Αυτά μέχρι στιγμής με την ενημέρωση να είναι συνεχής...tasos ierodiakonou LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ