RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΠΕ ΑΓΙΑΣ ΦΥΛΑΣ - ΣΕ ΚΑΜΠΑΡΕ & ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ....

Μαραθώνια η διαδικασία για έκδοση διαταγμάτων κράτησης των 16 υπόπτων που φόρεσαν χειροπέδες για το σκάνδαλο εκατομμυρίων της πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας – Πάνω από μία ώρα κατέθετε ο ανακριτής της υπόθεσης – Αποκαλύψεις για τη δράση των προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση – Καταζητούνται άλλοι τρεις

Αποκαλυπτικά στοιχεία –για μία ακόμη φορά- ενώπιον δικαστηρίου για τη δράση των φερόμενων υπόπτων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο εκατομμυρίων της πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας.
16 πρόσωπα, αριθμός ρεκόρ για τα κυπριακά δικαστικά δεδομένα, φόρεσαν χειροπέδες και οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για την υπόθεση που αφορά 11 περιπτώσεις χορήγησης δανείων που εξασφαλίστηκαν μεταξύ 2007 - 2009,  για ποσό που πλησιάζει τα 12 εκατομμύρια ευρώ.
Στοιχεία – φωτιά!
Διαβάζοντας το πολυσέλιδο αίτημα της αστυνομίας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης των υπόπτων, ο ανακριτής της υπόθεσης Λοχίας Χάρης Χαραλάμπους, αποκάλυψε στοιχεία – φωτιά για τη δράση όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Παράτυπα δάνεια, διαδρομές χρημάτων, μίζες μέχρι και στημένες εκτιμήσεις, είναι μόνο μερικά από τα όσα έφεραν στο φως οι αστυνομικές έρευνες.
Πέρα από τις στημένες εκτιμήσεις ακινήτων που όπως ακούστηκε στο δικαστήριο παρουσίαζαν αξία από τέσσερις μέχρι και έξι φορές μεγαλύτερη της πραγματικής, τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τη μεγάλη κομπίνα, δε δίστασαν να εκμεταλλευτούν την οικονομική ανάγκη ανέργων και ληπτών δημόσιου βοηθήματος. Τα πρόσωπα αυτά, μεταφέρονταν μαζικά σε κατάστημα της ΣΠΕ, κατά τις απογευματινές ώρες, όταν δηλαδή αυτό ήταν κλειστό, για να υπογράψουν.
Σημειώνεται ότι για κανένα από τα 11 αυτά δάνεια, δεν καταβλήθηκε στη Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία ούτε και μία δόση.
Για 300 λίρες, ένα σάντουιτς και ένα ποτό στο καμπαρέ!
Όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, άνεργος που εμφανίζεται στα έγγραφα του δανείου ως πλασιέ, και νόμιζε ότι υπέγραφε ως εγγυητής και όχι ως πρωτοφειλέτης, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, έλαβε ως αμοιβή για την… υπογραφή του το ποσόν των 300 λιρών Κύπρου, ένα σάντουιτς και ένα αναψυκτικό!
Σε άλλη περίπτωση άνεργος, πείστηκε να υπογράψει έναντι ως εγγυητής με αντάλλαγμα μικρό χρηματικό ποσό και… ποτά κερασμένα σε καμπαρέ!
Μαραθώνια διαδικασία
Η διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού αναμένεται να διαρκέσει μέχρι αργά το απόγευμα, καθώς και οι 12 συνήγοροι υπεράσπισης όλων των υπόπτων, αναμένεται να φέρουν ένσταση στο αίτημα της αστυνομίας για κράτηση των πελατών τους.cyprustimes LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ