RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Η ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ NASA....

922667_uilui.jpgΜία ακόμη εντυπωσιακή φωτογραφία του διαστήματος αποκάλυψε η NASA. Αυτή τη φορά έδωσε στη δημοσιότητα μία υπέρυθρη φωτογραφία του πλανήτη Τιτάνα. Το στιγμιότυπο που βλέπετε τραβήχτηκε από το αεροσκάφος Cassini στις 13 Νοεμβρίου.  
 
Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ σημειώνει ότι τα χρώματα δεν είναι πραγματικά, καθώς χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικά μήκη κύματος με φασματόμετρο υπέρυθρης χαρτογράφησης.

Ωστόσο, αναφέρει ότι οι εικόνες δείχνουν πως η επιφάνεια του φεγγαριού του Κρόνου είναι πολύ παρόμοια με της Γης: υπάρχουν αμμόλοφοι, λίμνες μεθανίου και κανάλια ποταμών.  

Ο Τιτάνας είναι το μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου και το δεύτερο μεγαλύτερο στο ηλιακό σύστημα (με διάμετρο 50% μεγαλύτερη από το δικό μας Φεγγάρι).
Περιβάλλεται από πυκνή ομίχλη, και έτσι τηλεσκόπια δεν είναι ποτέ σε θέση να το παρατηρήσουν με ακρίβεια. Εκτός από την πυκνή και πολύπλοκη ατμόσφαιρα του  που αποτελείται από μεθάνιο και άνθρακα, στον Τιτάνα έχει ανιχνευτεί και προπυλένιο, το μόνο μέρος όπου η ουσία αυτή έχει βρεθεί στο ηλιακό μας σύστημα εκτός από τη Γη.star