RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Ελ.Αμμόχωστος: Τεράστια χαρακτηρίζεται η ζήτηση αθλητικών γηπέδων από ρωσικής πλευράς, κυρίως για σκοπούς προετοιμασίας ποδοσφαιρικών ομάδων, την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου. 

Τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η απόφαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να απαγορεύσει στα σωματεία να κάνουν την προετοιμασία τους στην Τουρκία προκάλεσε ανέλπιστη ζήτηση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τη συναφή υποδομή της Κύπρου, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου.   
Όπως ανέφερε στον «Φ» ο γενικός διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου Λάκης Αβρααμίδης, η ζήτηση είναι πάρα πολύ μεγάλη και αναντίλεκτα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από τις δυνατότητες και από την προσφορά που υπάρχει σε υποδομή όχι μόνο στην ελεύθερη Αμμόχωστο αλλά και γενικά σε όλη την Κύπρο.
 Όπως εξήγησε o κ. Αβρααμίδης, η ζήτηση για αθλητικές εγκαταστάσεις δεν προέρχεται μόνο από τα μεγάλα αστικά κέντρα της Ρωσίας, δηλαδή τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, αλλά και από τη ρωσική περιφέρεια και περιοχές όπως το Κρασνοντάρ και την Αικατερινούπολη όπου επίσης η Κύπρος διατηρεί προξενεία.   Η αθλητική υποδομή που διαθέτει η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου για τη φιλοξενία αθλητικών ομάδων συμποσούται σε είκοσι περίπου γήπεδα και άλλες συναφείς εγκαταστάσεις, ενώ ολιγάριθμα γήπεδα υπάρχουν και σε άλλες τουριστικές περιοχές της πατρίδας μας.   
Σύμφωνα πάντα με τον γενικό διευθυντή της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου, σε Αγία Νάπα και Πρωταρά, πέραν των λίγων ξενοδοχείων που παραμένουν ανοικτά παραδοσιακά και κατά τη χειμερινή περίοδο, φέτος θα συνεχίσουν να λειτουργούν άλλα τόσα, ενώ κάποια που ανέστειλαν τη λειτουργία τους στα τέλη Νοεμβρίου θα επαναλειτουργήσουν την πρώτη εβδομάδα Ιανουαρίου. Γενικά, η ελεύθερη Αμμόχωστος προσελκύει κάθε χρόνο πέραν των εκατό ποδοσφαιρικών ομάδων που προετοιμάζονται για τα πρωταθλήματα των χωρών τους στην Κύπρο.   Αυτός ο αριθμός μέσα στο 2016 λόγω των εξελίξεων στις σχέσεις Τουρκίας - Ρωσίας αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί και να καταγράψει νέο ρεκόρ. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ουσιαστικά πρώτη φορά θα προετοιμαστούν στον τόπο μας ρωσικές ομάδες. Υπήρξαν και στο παρελθόν κάποιες ομάδες αλλά ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις.   Μάλιστα, σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα στον ρωσικό αθλητικό Τύπο, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η τελική φάση του ποδοσφαιρικού κυπέλλου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εντός Φεβρουαρίου, να διεξαχθεί επί κυπριακού εδάφους.philenews.ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ