RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΜΟΥΘ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ

Λευκωσία: Ενοποιημένη ανάπτυξη μεγάλων και σύνθετων χρήσεων προγραμματίζει στον Δήμο Πέγειας, η εταιρεία Γιώργος Βασιλείου Λτδ & Άλλοι, συμφερόντων του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου. 

Το προτεινόμενο έργο χωροθετείται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πέγειας, βόρεια του οικισμού της Πέγειας στη θέση Αγιοβούνι στην Επαρχία Πάφου. Η περιοχή της ανάπτυξης αποτελείται από 15 τεμάχια με συνολική έκταση 254.940 τ.μ. και βρίσκεται σε ζώνη προστασίας Ζ1.  Ωστόσο, μετά την τελευταία τροποποίηση της Δήλωσης Πολιτικής από τον υπουργό Εσωτερικών εισήχθηκε μια νέα πολιτική στο κείμενό της, που αφορά στην προαγωγή, τη ρύθμιση και τον έλεγχο ενός νέου τύπου ανάπτυξης στην ύπαιθρο, αυτού των «Ενοποιημένων αναπτύξεων μεγάλων και σύνθετων χρήσεων», που προβλέπει αυξημένο συντελεστή δόμησης κατά 0,20 εφόσον τηρούνται συγκεκριμένα κριτήρια.  
Κάθε «ενοποιημένη ανάπτυξη μεγάλων και σύνθετων χρήσεων» θα πρέπει να περιλαμβάνει Στρατηγικές Χρήσεις, Έργα Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, καθώς και Συμπληρωματικές Χρήσεις. Οι Στρατηγικές Χρήσεις αφορούν (i) Εκπαιδευτήριο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ii) Ιδιωτικό Νοσοκομείο, καθώς και (iii) Κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) και Αναπτύξεις Υψηλής Τεχνολογίας. Τα Έργα Πολιτισμού και Περιβάλλοντος περιλαμβάνουν: (i) Έργα Πολιτισμού και (ii) Έργα Περιβαλλοντικού Εμπλουτισμού.philenews.LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ