RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΒΙ ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ

Αν έχετε ήδη σκύλο ή γάτες, η συνάντηση με το νέο κουτάβι που πιθανόν να αποκτήσετε δεν θα πρέπει να είναι αγχωτική εμπειρία για κανένα από τα τετράποδά σας! Θυμηθείτε ότι το κουτάβι είναι συνήθως φοβισμένο και αγχωμένο. Μην το επιβαρύνετε με μία άσχημη υποδοχή από το σκύλο ή τη γάτα σας αλλά προετοιμάστε το έδαφος για αρμονική συμβίωση.  

ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΒΙ ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ 

Μερικά σκυλιά μπορεί να αποδεχθούν αμέσως ένα μικρό νέο κουτάβι. Αν το σκυλί σας είναι γενικά φιλικό και καλού χαρακτήρα, το πιθανότερο είναι να συμπαθήσει αμέσως το κουτάβι. Μπορεί ακόμα και να παίξει μαζί του ή να κοιμηθούν μαζί. Άλλα σκυλιά όμως μπορεί να μην αποδεχθούν τόσο εύκολα ένα κουτάβι. Αν το σκυλί σας είναι επιθετικό μπορεί να μην αποδεχτεί το κουτάβι, οπότε πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην βιάζεστε. Αν έχετε επιθετικό σκύλο, ίσως και να μην πρέπει να πάρετε γενικότερα ένα νέο κουτάβι. 
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να συστήσετε το κουτάβι στο άλλο σας σκυλί σε μία ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. Δηλαδή όχι στο σπίτι σας αλλά σε μία αυλή ή στο πάρκο. Να θυμάστε ότι τα σκυλιά είναι κυριαρχικά οπότε αν δεν είναι στο σπίτι του είναι λιγότερο προστατευτικό. Κρατήστε και το ενήλικο σκυλί σας και το κουτάβι με λουριά και μόλις γνωριστούν και μυριστούν πηγαίνετε τα σπίτι.  
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ Απομακρύνεται όλα τα μπωλ και τα παιχνίδια του σκύλου σας, ώστε να μην έχει προστατευτικές τάσεις, πριν πάτε το νέο κουτάβι στο σπίτι. Κρατήστε και τα 2 ζώα με λουρί και μην χαϊδεύετε περισσότερο το γλυκούλικο κουτάβι ώστε να μη ζηλέψει το σκυλί σας και να μην νιώσει ότι απειλείται. Χαϊδέψτε το σκύλο σας και δείξτε στο κουτάβι ότι πρέπει να σέβεται το ''μεγάλο'' σκύλο. ΤΟ κουτάβι θα υποταχθεί στον σκύλο του σπιτιού και αυτό είναι καλό. Τα σκυλιά είναι αγελαία ζώα και πρέπει κάποιος να είναι ο αρχηγός της αγέλης. Αποφασίστε το εσείς λοιπόν για το κουτάβι σας, ώστε να μην υπάρξει καυγάς. 
ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΒΙ ΣΤΗΝ ΓΑΤΑ ΣΑΣ Πρέπει να μην βιαστείτε καθόλου και χρειάζεται περισσότερος χρόνος απ τη γνωριμία του κουταβιού με ένα σκύλο! Οι περισσότερες γάτες φοβούνται τα σκυλιά, ακόμα και αν είναι κουτάβια οπότε μπορεί να απειλήσουν βγάζοντας το χαρακτηριστικό ''χχχχ'' απ το στόμα τους ή προσπαθώντας να γρατζουνίσουν το κουτάβι για να το φοβίσουν. Φροντίστε να έχετε κόψει τα νύχια της γατούλας σας πριν τη γνωριμία με το κουτάβι για να το προστατεύσετε. 
Οι περισσότεροι ειδικοί συστήνουν να έχετε το κουτάβι σε άλλο δωμάτιο, ώστε να μην μπορεί να το δει η γάτα αλλά να μπορεί να συνηθίσει σιγά σιγά στη μυρωδιά του. Αφήστε τη γάτα να μυρίσει έξω απ την πόρτα και κρατήστε τα δύο ζώα σε διαφορετικά δωμάτια για λίγες μέρες. ΌΤαν θα αφήσετε τη γάτα και το κουτάβι στον ίδιο χώρο, κρατήστε το κουτάβι με λουρί και αφήστε τη γάτα να έρθει προς αυτό. Μπορείτε να έχετε ένα μπουκάλι sprey με νερό ώστε αν η γάτα επιτεθεί στο κουτάβι να την ψεκάσετε και να της δείξετε ότι δεν πρέπει να το κάνει. Μην επιτρέπετε στο κουτάβι να ορμά και να συμπεριφέρεται άγαρμπα στη γάτα. Μπορεί η γάτα σας να κρυφτεί κάτω απ το κρεβάτι. Κάντε υπομονή. Τα περισσότερα σκυλιά και οι γάτες τελικά τα ''βρίσκουν'' όταν ζουν στο ίδιο σπίτι. Φροντίστε να χαϊδέυετε πολύ τη γάτα και να της δείχνετε ότι δεν την ξεχάσατε επειδή πήρατε σκύλο.ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ