RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ & ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

  Πολιτικές μεθοδεύσεις, για το Κυπριακό, και πιο συγκεκριμένο για το καθοριστικό κεφάλαιο του περιουσιακού, κρύβει η υπόθεση με τον αγωγό νερού που φτάνει ως την κατεχόμενη Μύρτου. Με τα πανηγύρια, Τουρκία και ψευδοκράτος έκρυψαν τις διαφωνίες τους, για τα θέματα της διαχείρισης του αγωγού, αλλά και της τιμής του νερού. Νέες αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων. 

 Η δημιουργία νέων τετελεσμένων στο περιουσιακό και κατ' επέκταση στο επίμαχο ζήτημα της διζωνικότητας, κρύβεται πίσω από τη μεταφορά νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα.  Στόχος του «έργου του αιώνα» όπως το αποκαλεί ο Ερντογάν είναι η εξουδετέρωση της ε/κ θέσης πως τον πρώτο λόγο στις περιουσίες έχουν οι ιδιοκτήτες.  Αυτό προκύπτει από απόρρητο τουρκικό έγγραφο, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα "ο Φιλελεύθερος".   
Με βάση τη θέση που διατυπώνεται στο έγγραφο, το οποίο συνέταξε τον Σεπτέμβριο του 2011 ο σύμβουλος του τότε κατοχικού ηγέτη Ντερβίς Έρογλου Serden Hoca, η έλευση του νερού θα αυξήσει τις αξίες των περιουσιών στα κατεχόμενα δίνοντας πλεονέκτημα στους χρήστες, έναντι των νόμιμων ιδιοκτητών.  
Εξού και η χθεσινή αλληγορική αναφορά του Ακιντζί για μετατροπή της Κύπρου σε πράσινο νησί… στο ιερό δηλαδή χρώμα του Ισλάμ.  Σύμφωνα δε με διπλωματικές πηγές οι τουρκικές μεθοδεύσεις άρχισαν να διαγράφονται από τα πρώτα στάδια των συζητήσεων των κριτηρίων για το περιουσιακό.   Στα κατεχόμενα ωστόσο μετά τα χθεσινά πανηγύρια η συζήτηση μετατοπίζεται στο θέμα της διαχείρισης του έργου στα Πάναγρα.  
Όπως πληροφορούμαστε η Άγκυρα επιμένει στην ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία, όχι μόνο του έργου, αλλά και γενικότερα της υδροδότησης των κατεχομένων.   Έντονες εξακολουθούν να είναι η αντιδράσεις της πολιτικής ηγεσίας.  Από την Πάφο ο προεδρεύοντας της Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου έκανε λόγο για πράξη ενσωμάτωσης των κατεχομένων.  Τα νέα τετελεσμένα και τις μεθοδεύσεις της Αγκυρας καταδίκασε και ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού Πρόδρομος Προδρόμου.  Την άμεση καταγγελία των τουρκικών ενεργειών τόσο διεθνώς όσο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ζητούν από πλευράς τους Ευρωπαϊκό Κόμμα, Συμμαχία Πολιτών και Οικολόγοι.   Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν παράλληλα την άμεση σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου για συζήτηση του ζητήματος. ant1wo  Κυριάκος Πομηλορίδης ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ