RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ

  Ως θρυαλλίδα για Γ' Παγκόσμιο πόλεμο παρουσιάζουν ξένα μέσα ενημέρωσης την πολεμική κρίση στη Συρία. Οι Τζιχαντιστές επελαύνουν, και αγγίζουν πλέον την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, το Χαλέπι, ενώ συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον τους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες τερματίζουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης Σύρων ανταρτών, και η Ρωσία ετοιμάζεται να διπλασιάσει τη δύναμη κρούσης στη Συρία.

Μάχες σώμα με σώμα, βομβαρδισμοί και αεροπορικές επιδρομές από ξένες δυνάμεις που ολοένα και πληθαίνουν.  Συγκρούσεις στο έδαφος, δια θαλάσσης και από αέρος. Πρόκειται για πόλεμο που εξελίσσεται σταδιακά σε παγκόσμια σύρραξη;   Χαρακτηριστικοί είναι οι τίτλοι διεθνών μέσων ενημέρωσης.   Να πώς ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να ξεκινήσει αύριο, γράφει η Telegraph, και υπογραμμίζει ότι χρειάζεται μία και μόνο σπίθα για να ξεσπάσει μια σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Κίνας ή Ρωσίας. Μιας σύρραξης που θα αποκαλύψει μια μορφή πολέμου που η ανθρωπότητα δεν έχει βιώσει ποτέ προηγουμένως.   
Ολονύχτιες και αιματηρές ήταν οι μάχες στο Χαλέπι, με πρωταγωνιστές Σύρους αντάρτες και μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου.   Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από τη Συρία, οι Τζιχαντιστές εκδίωξαν τις οργανώσεις ανταρτών από την περιοχή, και προελαύνουν στην μέχρι πρότινος οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.   
Μόλις 20 χιλιόμετρα μακριά είναι η τελευταία γραμμή άμυνας των κυβερνητικών δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Ασαντ.   Σφοδρές μάχες μαίνονται και μεταξύ του συριακού στρατού και των ανταρτών για τον έλεγχο ενός υψώματος, στρατηγικής σημασίας, κοντά στο παραλιακό προπύργιο του Άσαντ, στη Λατάκια.   
Οι αντάρτες υποστηρίζουν πως τις χερσαίες δυνάμεις του Άσαντ στηρίζουν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.   Χερσαίες επιθέσεις διενεργούν οι κυβερνητικές δυνάμεις και στη Χάμα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.   Ερασιτεχνικό βίντεο δείχνει την καταστροφή, από αεροπορική επίθεση, της πόλης Γκούτα, στα ανατολικά, με θύματα αμάχους, ανάμεσά τους και παιδιά.   Δεύτερη αεροπορική επιδρομή εξαπέλυσε εναντίον στόχων του Ισλαμικού Χαλιφάτου και η Γαλλία, η οποία ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να πολεμά τους τρομοκράτες, αν και επιμένει πως η πηγή του κακού στη συριακή κρίση είναι ο Μπασάρ Αλ Ασαντ.  
 Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, "η απειλή για τη Γαλλία είναι το Ισλαμικό Χαλιφάτο. Στη Συρία έχουν οργανωθεί επιθέσεις και έχουν εκπαιδευτεί ξένοι μαχητές για να έρθουν και να μας χτυπήσουν εδώ. Ο εχθρός της Γαλλίας είναι το Ισλαμικό Χαλιφάτο. 
Ο Μπασάρ Αλ Ασαντ είναι εχθρός του ίδιου του λαού του εδώ και πολύ καιρό. Είναι από τον Μπασάρ Αλ Ασαντ που πηγάζει το χάος".   Στο μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, και εξετάζουν κατά πόσον υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συντονισμό τουλάχιστον στις αεροπορικές επιδρομές, ώστε να αποφευχθούν περιστατικά εμπλοκής στον εναέριο χώρο της Συρίας.   Ως βήμα καλής θέλησης μεταφράζουν, εξάλλου, πολιτικοί αναλυτές την αναμενόμενη εντός της ημέρας ανακοίνωση του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, ότι τερματίζεται το πρόγραμμα 500 εκατομμυρίων δολαρίων για εκπαίδευση και εξοπλισμό σύρων ανταρτών.   
Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ δήλωσε: "Προσπαθούσαμε εδώ και μερικές βδομάδες να βρούμε τρόπους βελτίωσης του προγράμματος. Δεν ήμουν ευχαριστημένος από τις μέχρι στιγμής προσπάθειες κι έτσι εξετάζουμε διάφορους τρόπους για να πετύχουμε ουσιαστικά τον στρατηγικό στόχο, που να είναι η βοήθεια προς ικανές και με κίνητρα δυνάμεις στο έδαφος για να ανακαταλάβουν εδάφη από το Ισλαμικό Χαλιφάτο και να διεκδικήσουν εδάφη της Συρίας από εξτρεμιστές".   Η Ρωσία συνεχίζει, την ίδια ώρα, να σφυροκοπεί θέσεις Τζιχαντιστών.   Σήμερα εξαπέλυσε 67 αεροπορικές επιδρομές, καταστρέφοντας 60 στόχους του Ισλαμικού Χαλιφάτου και σκοτώνοντας δύο υψηλόβαθμα στελέχη και εκατοντάδες μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης.   Σύμφωνα με δημοσιεύματα επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να ενισχύσει τη δύναμη κρούσης που διατηρεί στην αεροπορική βάση της Λατάκιας, διπλασιάζοντας το στόλο μαχητικών και βομβαρδιστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων. ant1wo ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ