RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ: Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΡΤΕΣ - ΜΟΝΟ ΣΤΟ SHOWTIME

Δευτέρα 28/9/15 Δελτίο καιρού - Τοπική βροχή σημειώθηκε σήμερα Κυριακή σε ορεινή περιοχή αφού λόγω ασταθής ατμόσφαιρας υπήρχαν λίγες πιθανότητες.

Αυτό το καιρικό σκηνικό θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη όπου τοπικά δεν θα αποκλείονται βροχές με μικρή πτώση της θερμοκρασίας από Τρίτη..Παραμένει ασταθής η ατμόσφαιρα.

Μια αλλαγή παρατηρείται στην ροή κατεύθυνση των ψυχρών αερίων μαζών(χάρτης 1) στην ατμόσφαιρα(όσοι παρακολουθείτε το συγκεκριμένο χάρτη και σε προηγούμενα δελτία θα δείτε τη διαφορά)..Λόγω αντικυκλώνα-υψηλό βαρομετρικό στις σκανδιναβικές χώρες αναγκάζει το ψυχρό ρεύμα αέρα να ανηφορίσει βόρεια και μετά να κατηφορίσει προς Ισπανία,να εισέλθει στη Μεσόγειο και μετά και πάλι να ανηφορίσει προς βορειοανατολικά..

Ο αέρας σε υψηλό βαρομετρικό κινείται με βάση τους δείχτες ενός ρολογιού και το βλέπετε με βελάκια στο χάρτη πως κινείται ο αέρας..Για αυτό και αναγκάζει τις ψυχρές μάζες να ανηφορίσουν.
Στην Κύπρο ακόμα δεν μπορούν να φτάσουν αυτές οι αέριες μάζες ώστε να πέσει ακόμα περισσότερο η θερμοκρασία μας.
Στο χάρη 2 μπορείτε να δείτε τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν αύριο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο..Τοπικές βροχές-καταιγίδες σε Ελλάδα και Τουρκία ενώ στην περιοχή μας ηλιοφάνεια με νεφώσεις.

Σε γενικές γραμμές για αύριο Δευτέρα ηλιοφάνεια με νεφώσεις(μερικώς νεφελώδης έως νεφελώδης) κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στην ανώτερη ατμόσφαιρα ενώ από αργά το μεσημέρι και μετά και πάλι λόγω ασταθής ατμόσφαιρας δεν αποκλείω τοπικές βροχές από τις ορεινές περιοχές και ανατολικότερα..

Πρόσκαιρη υποχώρηση πιθανόν των νεφώσεων από τις βραδυνές ώρες για να επανέλθουν και πάλι από την Τρίτη με την πιθανότητα βροχής από τις πρωινές ώρες(δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο για το πρωί).

Πολύ ασθενείς οι άνεμοι τις πρωινές ώρες 1-2 μποφώρ σε ορεινά-εσωτερικό-νότια-νοτιοανατολικά και ανατολικά ενώ στα δυτικά και βόρεια ασθενείς 2-3 μποφώρ και πιθανόν στα βορειοδυτικά να φτάνει και 4 μποφώρ.
Σε ενίσχυση από το μεσημέρι και μετά στα 3-4 μποφώρ ενώ στα βορειοδυτικά και νότια θα φτάνει και 5 μποφώρ.
Παραμένουν ενισχυμένοι και τις βραδυνές ώρες εκτός από τα ορεινά-εσωτερικό-νοτιοανατολικά και ανατολικά όπου εκεί εξασθενούν.

Θερμοκρασία στους 32 βαθμούς στη Λευκωσία(33),στους 30 στη Λεμεσό(30) και Πάφο(28) και στους 31 στη Λάρνακα(30) και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου..Στους 24-25 βαθμούς στα ημιορεινά και στους 21 στα ορεινά.Στο Τρόοδος στους 19 βαθμούς.
Παρένθεση σημερινές θερμοκρασίες 27/9/15.

Η υγρασία παραμένει αυξημένη τις αυγινές ώρες από 70 έως και 90% και τις μεσημεριανές ώρες από 45 έως 70% όπου στα παράλια παραμένει αυξημένη.
Ασθενής χαμηλή πίεση 1012hpa

Τοπικά θα συνεχίσουν οι βροχές και τις επόμενες ημέρες με μικρή πτώση της θερμοκρασίας.. TASOS IERODIAKONOU ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ