RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

OMG: ΑΣΧΗΜΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ...

  Τη χειρότερη ποιότητα αέρα παγκοσμίως είχε σήμερα η Κύπρος σύμφωνα με αμερικανικό περιβαλλοντικό πρακτορείο. Οι πολίτες να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης επισημαίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, αφού σε 15 μέρες θα γνωρίζουμε τι περιέχει η σκόνη από τη Συρία Και για όσους πιστεύουν ότι τα προβλήματα σταματούν, μπορεί να φεύγει η σκόνη από τη Συριά, αλλά μας έρχεται σκόνη από την Αφρική.

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σήμερα η σκόνη στην ατμόσφαιρα. Αποτέλεσμα να έχουμε τη χειρότερη σύμφωνα με το πρακτορείο περιβαλλοντικής προστασίας των Ηνωμένων Πολιτειών ποιότητα αέρα σε ολόκληρο τον κόσμο   Ενδεικτικός είναι ο χάρτης που δημοσιοποίησε το Αμερικανικό πρακτορείο, στο οποίο η Κύπρος όχι μόνο είναι στην χειρότερη βαθμίδα, αλλά έχει τον χειρότερο βαθμό παγκοσμίως με 999 συν. Είναι δηλαδή κατά πολύ πιο πάνω από τους 300 βαθμούς κατά τους οποίους μία χώρα τίθεται σε κατάσταση συναγερμού.   Χαρακτηριστικές του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Κύπρος με τη σκόνη από τη Συρία και το είναι και οι φωτογραφίες από δορυφόρο που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 και δείχνουν την Κύπρο χθες πριν σκεπαστεί από τη σκόνη και σήμερα.    Μέχρι τη μία το μεσημέρι σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος κλάδου ποιότητας αέρα, στη Λευκωσία τα αιωρούμενα σωματίδια ξεπέρασαν τα χίλια 707 μικρογραμμάρια ανα κυβικό μέτρο, στη Λεμεσό τα 7 χιλιάδες 649, στην Πάφο τα χίλια 250, στο Ζυγι τις 4 χιλιάδες 670 και στη Λάρνακα τις 3 χιλιάδες 242 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.   
Υπενθυμίζεται ότι η μέση 24ωρη οριακή τιμή που εχει καθοριστεί με βάση τη σχετική νομοθεσία είναι τα 50 μικρογραμμάρια.   Σύμφωνα με τον διευθυντή του τμήματος επιθεώρησης Εργασίας Αναστάσιο Γιαννάκη οι πολίτες θα πρέπει να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης, αφού για την ώρα δεν γνωρίζουμε τι περιέχει η σκόνη.   
«Δεν έχουμε κάνει αναλύσεις του περιεχομένου της σκόνης είναι εργασίες οι οποίοι απαιτούν εξειδικευμένες αναλύσεις και γίνονται σταδιακά και μετα από μια διαχείριση των φίλτρων για να δούμε τι μπορεί να έχει πάνω η σκόνη η οποία μεταφέρεται», εξήγησε ο κ. Γιαννάκη.   Τα αποτελέσματα των εξειδικευμένων εξετάσεων στα δείγματα σκόνης που έχουν ληφθεί αναμένονται σε 15 μέρες, ενώ να σημειωθεί πως παρόμοιο πρόβλημα, σε μικρότερη όμως ένταση είχαμε και το 2011 στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου.   
Και για όσους πιστεύουν ότι τα προβλήματα με τη σκόνη θα τελειώσουν εντός των επόμενων εικοσι-τεσσάρων ωρών, να πούμε ότι το Τμήμα Μετεωρολογίας έχει προειδοποιήσει για την άφιξη την Πέμπτη νέας σκόνης, αυτή τη φορά από την Αφρική.   "Θα αραιώσει κάπως χωρίς όμως να είναι θεαματική βελτίωση ας την πουμε και μέχρι το Σάββατο θα επικρατεί στην ατμόσφαιρα. Μπορεί να μην είναι σε αυτην την κατάσταση αλλα θα υπάρχει αραιή σκονη μέχρι και το Σάββατο. Μετά την Πέμπτη όπου θα υπάρχει ένα μικρό διάλειμα φαίνεται να μας έρχεται από τα νοτιοδυτικά από Βορειο Αφρική", σύμφωνα με το λειτουργό Μετεωρολογίας Παναγιώτη Γεωργίου.  Οσο για τη θερμοκρασία, αυτή θα συνεχίσει να είναι γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου.ant1wo ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ