RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: H ΣΚΟΝΗ & Η... ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

Τις τελευταίες ώρες παρατηρείται μια μείωση στις τιμές της σκόνης αλλά σε Λευκωσία αυξήθηκε την τελευταία ώρα..Θα ενημερώνω όμως συνεχώς για την εξέλιξη και τις επόμενες ώρες..(photo PressCity)

Ζούμε το κάτι το απίστευτο τις τελευταίες 2 ημέρες με τις πολύ μεγάλες ποσότητες σκόνης που κυριολεκτικά μας έχουν πνίξει κάνοντας την κατάσταση αποπνικτική αλλά και πολύ επικίνδυνη για την υγεία μας..
Οι μεγάλες ποσότητες σκόνης θα υποχωρούν σιγά σιγά αλλά σε γενικές γραμμές πιθανόν μέχρι και την Κυριακή 13/9 κατά διαστήματα να παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα.Δεν υποχωρεί εντελώς αλλά πιστεύω όχι σε τόσο μεγάλες ποσότητες..
Το μοντέλο πρόγνωσης σκόνης δυστυχώς δεν προέβλεψε σωστά όλο αυτό το καιρικό φαινόμενο για αυτό και είναι δύσκολο να μιλώ εκ του ασφαλούς και έτσι προσπαθώ όσο γίνεται καλύτερα να σας ενημερώνω και να απαντώ σε όλους τα ερωτήματα σας..
Αν σε κάποιους δεν απάντησα απολογούμαι αλλά ήτανε πάρα πάρα πολλά τα ερωτήματα σας..

Πάμε να δούμε τι γίνεται γενικά στην Ευρώπη και γιατί συνεχίζουμε ακόμα να έχουμε ζεστό καιρό..
Μετακινείται όλο και ανατολικότερα το υψηλό βαρομετρικό και έτσι και οι ψυχρές αέριες μάζες κινούνται με την ίδια πορεία..
Η αυτή διαταραχή έχει ως αποτέλεσμα να ευνοεί θερμές έως πολύ θερμές αέριες μάζες να εισέρχονται προς την περιοχή μας για αυτό και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες..

Για αύριο Τετάρτη στην Κύπρο ηλιοφάνεια αλλά και με σκόνη στην ατμόσφαιρα αλλά πιθανόν όχι όπως τις τελευταίες 2 ημέρες..Κάπου θα μειώνονται τα ποσοστά της..
Πολύ ασθενείς οι άνεμοι τις πρωινές ώρες από 0 έως και 2 μποφώρ ενώ από το μεσημέρι και μετά στα 2-3 μποφώρ ενώ τοπικά στα δυτικά και νότια θα φτάνει και 4 μποφώρ.Πιθανόν στα νοτιοδυτικά να έχουμε και 5 μποφώρ.

Θερμοκρασία στους 40(41) βαθμούς στη Λευκωσία,στους 32 στη Πάφο(33) και στους 34 στη Λεμεσό(36),Λάρνακα(36) και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.Κοντά στα ίδια επίπεδα με πιθανή μικρή πτώση.Στη παρένθεση οι σημερινές θερμοκρασίες 8/9/15.
Στους 30 βαθμούς στα ημιορεινά,στους 28 στα ορεινά και στους 25 στο Τρόοδος.
Η υγρασία όχι σε υψηλά επίπεδα και θα είναι τις αυγινές ώρες από 30 έως 60% ενώ τις μεσημεριανές ώρες από 25 έως και 60%
Ασθενής χαμηλή πίεση 1008hpa

Μέχρι και τις 14/9 παραμένει ζεστός ο καιρός και μετά τις 15/9 σιγά σιγά θα πέφτει και αν παραμείνουν τα στοιχεία έτσι από τις 18/9 και μετά θα μπορούμε να πούμε καλό φθινόπωρο..ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ