RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: ΚΑΛΩΣ ΤΑ.... ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ

Έρχονται βροχές και καταιγίδες. Πιο δροσερό ρεύμα αέρα θα μας επηρεάζει από αύριο αλλά και την Τετάρτη με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση με τοπικές βροχές με τις περισσότερες πιθανότητες την Τετάρτη.

Παρατηρώντας και το χάρτη 1 των αερίων μαζών βλέπουμε και με τα πράσινα βέλη που υποδηλώνουν πιο δροσερό ρεύμα αέρα να επηρεάζει την Κύπρο με τις πιο θερμές να έχουν υποχωρήσει πιο νότια μας.


Ψυχρές αέριες μάζες επηρεάζουν περιοχές της Μεσογείου-Ισπανία,Ιταλία και Ελλάδα αλλά και Βαλκανικές χώρες ενώ Αγγλία,Γαλλία και Σκανδιναβικές χώρες επηρεάζονται από λίγο πιο θερμές λόγω και του αντικυκλώνα-υψηλό βαρομετρικό στη περιοχή που δεν επιτρέπει τις πιο ψυχρές να επηρεάσουν τις εκεί περιοχές..Βλέπουμε με τα μπλε βελάκια πως κινούνται οι ψυχρές μάζες.

Δεν θα λείπουν ούτε και αύριο στη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου(χάρτης 2) τοπικές βροχές ή και καταιγίδες. Και η περιοχή της Κύπρου δείχνει βροχές και θα το δούμε τώρα πιο αναλυτικά:
Από τις επόμενες ώρες κυρίως από τις 3 το βράδυ αλλά και μέχρι τις πρωινές ώρες πιθανόν σε βορειοδυτικές και ορεινές περιοχές αλλά και στα βορειοανατολικά να παρατηρηθούν τοπικά βροχές.Στα πιο βορειοανατολικά προς θάλασσα ίσως να εκδηλωθούν και καταιγίδες..Μπορεί έστω και πολύ τοπικά στα βορειοδυτικά να έχουμε και προς το μεσημέρι..
Από αργά το μεσημέρι και μετά πιθανότητες για βροχές φαίνεται να έχουν οι ανατολικές περιοχές με την πιθανότητα αν εκδηλωθεί καταιγίδα να είναι στα πιο ανατολικά τμήματα του νησιού.
Πρόσκαιρη βελτίωση τις βραδυνές ώρες γιατί φαίνεται να επανέρχονται οι βροχές από το μεσημέρι της Τετάρτης.
Γενικά μια ημέρα με ηλιοφάνεια,παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές.
Φαίνεται και με βάση το ρεύμα αέρα να ευνοούνται οι ανατολικές περιοχές..Τώρα να δούμε.


Ενισχυμένοι οι άνεμοι τις πρωινές ώρες στα βόρεια,δυτικά και νότια στα 3-4 μποφώρ έως και 5 μποφώρ τοπικά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές πιο ασθενείς στα 2 έως 3 μποφώρ.
Από το μεσημέρι και μετά ενισχυμένοι παντού στα 3-4 μποφώρ και στις περισσότερες παράλιες περιοχές στα 4-5 μποφώρ.
Σε μικρή εξασθένηση τις βραδυνές ώρες και σε περαιτέρω εξασθένηση σε εσωτερικό,ορεινά και νοτιοανατολικά.

Θερμοκρασία στους 31 βαθμούς στη Λευκωσία(32),στους 30 στη Λεμεσό(30),Λάρνακα(30) και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και στους 29 στη Πάφο(30)..Στους 23-25 βαθμούς στα ημιορεινά και στους 20 στα ορεινά.Στο Τρόοδος στους 18 βαθμούς.
Παρένθεση οι σημερινές θερμοκρασίες 28/9/15
Αυξημένη η υγρασία για αύριο από 75 έως 90% τις αυγινές ώρες και από 50 έως 70% τις μεσημεριανές ώρες.
Ασθενής χαμηλή πίεση 1011-1012hpa

Τετάρτη 30/9 τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες με μικρή πτώση θερμοκρασίας.
Πέμπτη 1/10 καλές καιρικές συνθήκες με τις πιθανότητες για βροχές να μειώνονται αρκετά και την θερμοκρασία στα επίπεδα της Τετάρτης.
Από Παρασκευή 2/10 καλές καιρικές συνθήκες αλλά και Σάββατο και Κυριακή με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ