RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ & ΜΕ ΤΙ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Τοπικές βροχές και πολύ τοπική καταιγίδα για σήμερα Τρίτη σε νοτιοανατολικές έως βορειοανατολικές περιοχές.

Αυτό το κομμάτι της πρόβλεψης πήγε αρκετά καλά αφού όπως είχα πει και εχθές κυρίως προς τα ανατολικά οι βροχές και η καταιγίδα στα πιο ανατολικά τμήματα..
Το μόνο που δεν έγινε ήτανε τα βορειοδυτικά όπου και εκεί περίμενα λίγες βροχές αλλά δυστυχώς πέσανε στη θάλασσα πολύ κοντά σε αυτές τις περιοχές.
Το εσωτερικό του νησιού δεν επηρεάστηκε όπως και τα δυτικά και νότια.

Οι δροσερές αέριες μάζες θα συνεχίσουν και αύριο να μας επηρεάζουν κρατώντας τη θερμοκρασία σε καλά επίπεδα χωρίς ζέστη..
 
Ο αντικυκλώνας παραμένει στο βόρειο κομμάτι της Ευρώπης για αυτό και βλέπουμε την κίνηση των ψυχρών αέριων μαζών πως είναι..Φτάνουν μέχρι την Μεσόγειο από τα βορειοανατολικά που κατηφορίζουν και λίγο πριν την Κύπρο ανηφορίζουν και πάλι.
Το καλό είναι ότι προς το παρόν έχουν εκτοπίσει τις πιο θερμές μάζες νοτιότερα.Λίγο πιο θερμές μάζες επικρατούν στις περιοχές του αντικυκλώνα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η κάθοδος των ψυχρών αέριων μαζών στη Μεσόγειο ευνόησε στο να παρατηρηθεί αστάθεια στην ατμόσφαιρα για αυτό δεν θα λείπουν και αύριο στην νοτιοανατολική Ευρώπη(χάρτης 2) τοπικές βροχές ή και καταιγίδες επηρεάζοντας και την Κύπρο τοπικά.
 
Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά για την περιοχή μας:
Με ηλιοφάνεια τις πρωινές χωρίς να λείπουν και λίγες τοπικά χαμηλές νεφώσεις ενώ από το μεσημέρι και μετά νεφώσεις που θα παρατηρούνται σε ορεινά, εσωτερικό και ανατολικά-βορειοανατολικά θα φέρουν τοπικές βροχές χωρίς να αποκλείεται σε αυτές τις περιοχές και τοπικά να έχουμε καταιγίδα.
Σε σχέση με σήμερα η διαφορά είναι ότι υπάρχουν πιθανότητες και για περιοχές του εσωτερικού από το ύψος της Λευκωσίας περίπου προς Μαχαιρά με ανατολική-βορειοανατολική κίνηση.
Και πάλι αύριο Τετάρτη φαίνεται να ευνοούνται περιοχές προς τα ανατολικά -βορειοανατολικά για τοπικά φαινόμενα.
Προς βραδυνές ώρες βελτίωση με τις βροχές να περιορίζονται πολύ πιο βορειοανατολικά.

Πολύ ασθενείς οι άνεμοι τις πρωινές ώρες 1 μποφώρ σε εσωτερικό-ορεινά και ανατολικά,1-2 στα νοτιοανατολικά και 2-3 στα δυτικά,βόρεια και νότια.Στα πιο νότια πιθανόν 3-4 μποφώρ.
Σε ενίσχυση από το μεσημέρι στα 2-3 σε εσωτερικό και ορεινά και 3-4 στα παράλια και στα νότια και 5 μποφώρ.
Σε βαθμιαία εξασθένηση από αργά το βράδυ πέφτοντας στα 2 μποφώρ.

Θερμοκρασία στους 30 βαθμούς στη Λευκωσία(31),Λάρνακα(30) και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και στους 29 στη Λεμεσό(29) και Πάφο(30)..Στους 22-24 βαθμούς στα ημιορεινά και στους 19 στα ορεινά.Στο Τρόοδος στους 16 βαθμούς.
Στη παρένθεση σημερινές θερμοκρασίες 29/9/15
Με αυξημένη την υγρασία και αύριο τις αυγινές ώρες από 60 έως 90% και από 45 έως 70% τις μεσημεριανές ώρες.
Με τις πιο δροσερές αέριες μάζες όμως που επικρατούν η κατάσταση είναι καλή με την υγρασία.
Ασθενής χαμηλή πίεση τις πρωινές ώρες στο 1012hpa με τάση αύξησης από το απόγευμα στο 1014hpa

Πέμπτη 1/10 πέφτουν αρκετά οι πιθανότητες για βροχές και πιθανόν για κάτι πολύ πολύ τοπικό προς Τρόοδος(δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερο μέχρι στιγμής) και πιθανόν ελαφρά πτώση θερμοκρασίας.
Παρασκευή 2/10 μέχρι Κυριακή 4/10 καλές καιρικές συνθήκες με άνοδο της θερμοκρασίας..
Πιθανόν από 5-8/10 διάστημα που φαίνεται πτώση θερμοκρασίας χωρίς να αποκλείονται και κάποιες βροχές. ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ