RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ... ΒΡΟΧΕΣ - ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Τρίτη 25/8/15 Δελτίο καιρού  -  Υποχωρούν οι θερμές αέριες μάζες από την Κύπρο πιο νότια με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας αλλά θα προκαλέσει και μερική αστάθεια στη περιοχή μας όπου πολύ τοπικά να μην αποκλείονται και βροχές..  

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.. Με ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες αλλά τοπικά θα παρατηρείται και χαμηλή νέφωση ενώ στα βορειοανατολικά τμήματα του νησιού αλλά και μέσα στη θάλασσα αναμένονται βροχές και πιθανόν καταιγίδες..
Ίσως να επηρεαστούν και οι πιο ανατολικές περιοχές του νησιού με κάποιες τοπικές βροχές αλλά κυρίως είναι τα βορειοανατολικά.. Αυτή η διαταραχή φαίνεται να ξεκινά από τις πολύ πολύ πρωινές ώρες και όσο οδεύουμε προς το μεσημέρι θα εξασθενεί. Από το μεσημέρι προς απόγευμα ηλιοφάνεια με νεφώσεις με λίγες πιθανότητες για τοπική βροχή στα ορεινά. Δεν είναι κάποιο οργανωμένο σύστημα αλλά βασιζόμαστε πάνω στη αστάθεια και μόνο που θα επικρατεί..Οι περισσότερες πιθανότητες είναι στις περιοχές που ανάφερα για τις πρωινές ώρες..
Για Τρίτη τις πρωινές προς μεσημεριανές ώρες πιθανότητες έχουν τα πιο βορειοανατολικά τμήματα(Ριζοκάρπασο) ώστε να εκδηλωθεί πιθανόν τοπική καταιγίδα..Ίσως επηρεαστούν με λίγες βροχές και τα πιο ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα της επαρχίας Αμμοχώστου..Κυρίως όμως φαίνεται οι βροχές να είναι στη θάλασσα.
Από το μεσημέρι κάποιες πιθανότητες υπάρχουν τοπικά στα ορεινά.
Απλά στηριζόμαστε στην αστάθεια που με τις νεφώσεις που θα παρατηρηθούν πιθανόν να πέσουν και πολύ τοπικά βροχές.

Όσο αφορά τους ανέμους πολύ ασθενείς τις πρωινές ώρες από 1 έως 2 μποφώρ με ενίσχυση από το μεσημέρι στα 2 με 3 μποφώρ σε εσωτερικό,ορεινά,δυτικά και βόρεια ενώ από τα νότια μέχρι και τα ανατολικά θα φτάνει και τα 4 μποφώρ. Σε βαθμιαία εξασθένηση προς τις βραδυνές ώρες όπου μετά τις 12-1 το βράδυ πέφτουν στο 1 το πολύ 2 μποφώρ.  
Η θερμοκρασία στους 35 βαθμούς στη Λευκωσία,στους 30 στη Πάφο,στους 31 στη Λεμεσό και στους 32 στη Λάρνακα και Παραλίμνι. Στους 28 βαθμούς στα ημιορεινά και στους 24 στα ορεινά ενώ στο Τρόοδος στους 21 βαθμούς. Αυξημένη η υγρασία τις αυγινές ώρες και θα κυμαίνεται από το 80 έως το 85% χωρίς να αποκλείεται τοπικά στα δυτικά να φτάσει και το 90%..Πέφτει προς τις μεσημεριανές ώρες(αλλά παραμένει αυξημένη) και θα είναι στο 40% στο εσωτερικό και από 45 έως 55% στα ορεινά ημιορεινά.Στα παράλια από 55 έως 70% ενώ στα πιο βορειοανατολικά θα είναι στο 80%. Χαμηλή πίεση στα 1006-1007hpa.ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ