RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Λευκωσία: Ο τζόγος δεν του σπατάλησε μόνο πολλά χρήματα, αλλά τον οδήγησε στην κλοπή και τέλος στη φυλακή για περίοδο έξι μηνών. 

Ο 37χρονος οικογενειάρχης εθίστηκε στα διάφορα στοιχήματα από το 2006 και μεταξύ των ημερομηνιών 1ης Νοεμβρίου 2011 και 7 Φεβρουαρίου 2012 έκλεψε από την εργοδότριά του εταιρεία συνολικό ποσό €8.800.   Ο κατηγορούμενος εργαζόταν ως πωλητής και σε κάποιες περιπτώσεις ενώ λάμβανε μετρητά ή επιταγές εξέδιδε απόδειξη χωρίς όμως να παραδίδει το διπλότυπο στον εργοδότη του. 
Όταν έγινε αντιληπτή η κλοπή παραδέχθηκε αμέσως, άρχισε να συμμετέχει σε προγράμματα απεξάρτησης από τον τζόγο και επέστρεψε ποσό €2.000. Υποσχέθηκε ότι θα πληρώσει ολόκληρο το ποσό που απέσπασε.   
Ταυτόχρονα, εργαζόταν σε άλλες εταιρείες πάλι ως πωλητής χωρίς όμως να υποπέσει σε κανένα παράπτωμα. Στην καταδικαστική απόφασή της η Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Φάνη Καπετάνιου, επεσήμανε ότι τέτοιου είδους αδικήματα καταρρακώνουν τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ εργοδότη και υπαλλήλου γι’ αυτό και θεωρούνται πολύ σοβαρά.   Η Δικαστής σημείωσε, παράλληλα, πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αφού ο κατηγορούμενος οικιοποιήθηκε το πιο πάνω ποσό σε διάφορα χρονικά διαστήματα, ενεργώντας προσχεδιασμένα, ανενόχλητα και με ευκολία. 
Ο κατηγορούμενος καταχράστηκε της εμπιστοσύνης της εργοδότριάς του, πρόσθεσε η Δικαστής και τόνισε πως ο εθισμός του στον τζόγο σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει αιτιολογία για τη διάπραξη των αδικημάτων.   Στην επιμέτρηση της ποινής λήφθηκε υπόψη η πρόθεση του κατηγορούμενου να αποζημιώσει πλήρως την παραπονούμενη εταιρεία, κάτι το οποίο όμως δεν επιτεύχθηκε μέχρι σήμερα, παρόλο που του δόθηκε αρκετός χρόνος να το πράξει.   .philenews ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ