RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ: Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Μας κοστίζει το 3% του ακαθάριστου εισοδήματος από ενώ οι υπόλοιποι ευρωπαίοι το 1,3%  Αρνητική πρωτιά ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ κατέχει η Κύπρος αφού οι Κύπριοι πολίτες πληρώνουν το πιο ακριβό ίντερνετ εις βάρος μάλιστα της ανάπτυξης.  

Ο μέσο Κύπριος έχει υπερδιπλάσιο κόστος απ’ ότι ο μέσος Ευρωπαίος στην πρόσβαση στο ίντερνετ.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φ» ο νέος Δείκτης Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (Digital Economy and Society Index), που ανέπτυξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του φόρουμ Digital4EU στις Βρυξέλλες κατέδειξε ότι «ένας Κύπριος που επιθυμεί να γίνει συνδρομητής σε ευρυζωνική σύνδεση πρέπει να δαπανήσει κατά μέσο όρο το 3% του ακαθάριστου εισοδήματός του», τη στιγμή που ο συνολικός μέσος όρος της ΕΕ κυμαίνεται στο 1,3%», όπως διαπιστώνεται από την έρευνα.  
Αποδεικνύεται με βάση τους πραγματικούς αριθμούς, ότι η Κύπρος είναι η χώρα με την ακριβότερη βασική ευρυζωνική σύνδεση στην ΕΕ.  Ο Δείκτης Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI) δίνει μια συνοπτική εικόνα, ανά χώρα, της συνδεσιμότητας (πόσο διαδεδομένα, γρήγορα και προσιτά είναι τα ευρυζωνικά δίκτυα), των δεξιοτήτων στη χρήση του διαδικτύου, των διαδικτυακών δραστηριοτήτων (π.χ. ειδήσεις, αγορές), καθώς και του βαθμού ανάπτυξης ορισμένων βασικών ψηφιακών τεχνολογιών (ηλεκτρονικά τιμολόγια, υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους, ηλεκτρονικό εμπόριο κ.λπ.) και ψηφιακών δημοσίων υπηρεσιών (ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ηλεκτρονική υγεία κ.λπ.).  
Η Κύπρος υστερεί και από πλευράς ψηφιακών ικανοτήτων, αφού «το 28% του πληθυσμού δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο και μόλις το 48% διαθέτει βασικές ψηφιακές δεξιότητες (αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, χρησιμοποίηση εργαλείων επεξεργασίας, εγκατάσταση νέων συσκευών κ.λπ.)».  
Η Κύπρος έχει ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα τακτικών χρηστών του διαδικτύου στην ΕΕ (65%), ενώ το 28% του κυπριακού πληθυσμού δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο (ο μέσος όρος για την ΕΕ είναι 18%).  Με βασική αιτία προφανώς το πολύ ψηλό κόστος, «όλα τα κυπριακά νοικοκυριά έχουν πρόσβαση σε σταθερές ευρυζωνικές υπηρεσίες, αλλά το 32% δεν έχει ακόμη συνδρομή σε αυτές», κατάσταση που «περιορίζει την ικανότητα της Κύπρου να αξιοποιήσει τα οφέλη της ψηφιακής οικονομίας».  Έτσι, δεν είναι περίεργο που η χρήση διαδικτυακών τραπεζικών υπηρεσιών στην Κύπρο (35%) και οι αγορές μέσω διαδικτύου στο νησί (38%) είναι πολύ χαμηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ, με τα χαμηλά επίπεδα εμπιστοσύνης να φαίνεται ότι συγκρατούν την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας. ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ